Τρίτη 23 Μαΐου 2017

"Πειράματα" στην κουζίνα : Cake Αμβούργου

Χαιρετώ την καλύτερη παρέα!!!
Τί κάνετε; Πώς περνάτε;
Επιτέλους πλησιάζει το καλοκαίρι που τόσο αγαπώ!!!

Σήμερα είμαι κοντά σας, με μια ακόμη νεα συνταγή για τη στήλη "Πειράματα" στην κουζίνα που έχετε αγαπήσει :)

Έχω πολλά νεα posts για εσάς και θα έρθουν όλα σιγά σιγά εδω στο blog και εύχομαι να σας αρέσουν!!!

Στην ανάρτηση αυτή θα σας δείξω το Cake Αμβούργου. Είναι ενα γλυκό που δεν το είχα ακούσει ποτέ, μέχρι που την ημέρα του Πάσχα φέτος, το δοκίμασα σε ενα φιλικό σπίτι και μου άρεσε πάρα πολύ!!!!
Ελπίζω να αρέσει και σε εσάς! Περιμένω τα σχόλιά σας να μου πείτε αν το γνωρίζατε και αν θα το φτιάξετε!!!


Τα υλικά που περιέχει, και τα βλέπετε και στην παραπάνω φωτογραφία είναι:

💜 250 γρ βούτυρο
💜 7 αβγά
💜 3,5 ποτήρια αλεύρι
💜 1 baking powder
💜  1 ποτηράκι κονιάκ
💜  1,5 ποτήρι ζάχαρη
💜  4 κουταλιές της σούπας γάλα
💜 1 ποτήρι κουβερτούρα
💜 1 ποτήρι αμύγδαλα χοντροκομμένα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
💜4 Ποτήρια ζάχαρη
💜 3,5 ποτήρια νερό
💜3 φλούδες λεμονιού
 
 

Αρχικά, χωρίζουμε τα ασπράδια απο τους κρόκους των αβγών :)




 
 
 
Στη συνέχεια, χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, με το μίξερ :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Αμέσως μετά,μόλις η μαρέγκα είναι έτοιμη, ρίχνουμε μέσα τους κρόκους και τα ανακατεύουμε μαζί!!!







 
 
 
Μόλις ανακατευτούν τα ασπράδια με τους κρόκους, προσθέτουμε στο μείγμα τη ζάχαρη και χτυπάμε πάρα πολύ καλά, στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ!!!






 
 
 
 
Μετά προσθέτουμε το βούτυρο (το οποίο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και το κονιάκ. Θα παρατηρήσουμε πως το μείγμα θα χάσει λίγο όγκο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα!





 
 
 
 
 
Αμέσως μετά, προσθέτουμε και τις 4 κουταλιές γάλα και ανακατεύουμε λίγο ακόμη!







Προσθέτουμε στη συνέχεια τα 2 τελευταία υλικά, το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε. Θα παρατηρήσουμε πως το μείγμα θα μοιάζει περισσότερο με ζυμάρι αλλά αυτή είναι η σωστή υφή που πρέπει να πετύχουμε :) 

 
 
 
 
Στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε ενα ταψί αφού πρώτα το έχουμε αλλείψει με λίγο ηλιέλαιο. Το ταψί θα πρέπει να είναι μακρύ και οχι πολύ ψηλό γιατί δεν θέλουμε το cake να έχει πολύ ύψος.




Αμέσως μετά, κοβουμε σε μέτρια κομμάτια την κουβερτούρα (μετράμε την ποσότητά της στο ίδιο ποτήρι με το οποίο θα μετρήσουμε όλα τα υλικά) και τη ρίχνουμε ομοιόμορφα πάνω απο το μείγμα του γλυκού.

Στη συνέχεια, χοντροκόβουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα (και πάλι 1 ποτήρι) και τα ρίχνουμε και αυτά πάνω απο το γλυκό. Πατάμε λίγο με τα δάχτυλα μας τα κομμάτια της κουβερτούρας και των αμυγδάλων για να μπούνε λίγο πιο μέσα στο μείγμα. Βάζουμε το γλυκό στο φούρνο (τον έχουμε ήδη προθερμάνει στους 180 βαθμούς απο την αρχή) και ψήνουμε στους 180 για 45-50 λεπτά.
Ορίστε πως μοιάζει το cake αφού το βγάλουμε απο το φούρνο. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και κατά τη διάρκεια αυτή φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τις φλούδες λεμονιού και βράζουμε πολύ καλά μέχρι να αποκτήσει τη σωστή υφή (γύρω στα 5 λεπτά αφου αρχίσει το βράσιμο). 
Αφού κρυώσει το γλυκό, ρίχνουμε ζεστό το σιρόπι και το αφήνουμε να το "ρουφήξει" εντελώς :)

Ορίστε :) Έτοιμο το Cake Αμβούργου!!!! Είναι πεντανόστιμο, τραγανό, ζουμερό και έχει και την ωραία γεύση της κουβερτούρας <3
Να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε!!!!!
Θα περιμένω τα σχόλιά σας με χαρά!!!

Σας ευχαριστώ που διαβάσατε ακόμη μια ανάρτησή μου!
Θα έρθουν πολλές ακόμη σύντομα (review για προιόντα Natura Siberica, κι άλλες συνταγές, Jumbo Haul κ.α)
Πολλά φιλιά!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου