Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

"Πειράματα" στην Κουζίνα: Το πιο...."αμαρτωλό" Cake...ή μήπως όχι?


Την πιο γλυκιά μου καλημέρα και τις καλύτερες ευχές για την εβδομάδα που ξεκίνησε σήμερα, η οποία είναι άκρως γιορτινή!!!!!!
Τί κάνετε; Πως είστε;;;

Εγω είμαι σήμερα κοντά σας για να μοιραστώ μαζί σας έναν...πειρασμό!
Πρόκειται για ενα cake, το οποίο αν σου το κεράσουν κάπου ή αν το δεις έτοιμο χωρίς να γνωρίζεις τα υλικά του, νομίζεις οτι τρως το πιο σοκολατένιο-παχυντικό-"αμαρτωλό" και ΣΙΓΟΥΡΑ πεντανόστιμο Cake που έχεις φάει ποτέ σου!!!!

Ε λοιπόν, κι όμως όχι!!!! :)

Πρόκειται για ενα νηστίσιμο Cake με υλικά που έχουμε όλοι σπίτι μας, χωρίς αβγά, πορτοκαλαδα ή γάλα!!!!

Τα υλικά που περιέχει, και τα βλέπετε και στην παραπάνω φωτογραφία είναι:

💜 3/4 της κούπας σπορέλαιο
💜 2 Κούπες ζάχαρη
💜 2 κούπες κρύο νερό
💜 3 κούπες αλέυρι είτε κανονικό είτε Φαριναπ
💜 2 βανίλιες
💜 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
💜 1 κουταλάκι αλάτι
💜 3 κουταλιές της σούπας ξύδι
💜 7 Κουταλιές της σούπας κακάο
💜 Ξύσμα λεμονιού
💜
Θα μου πεις...ε και;;;; Τί το ιδιαίτερο έχει; Ενα νηστίσιμο cake είναι!
Για πάμε να δούμε την εκτέλεση και όταν στο τέλος δεις φωτογραφίες τη στιγμή που βγαίνει απο το φούρνο θα με καταλάβεις!!!!!!!

1) Αρχικά, σε ενα μεγάλο μπωλ, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το λάδι και ανακατέυουμε αρκετά, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει! Για το κέικ αυτό δεν θα χρειαστείτε μίξερ μιας και τα υλικά ανακατεύονται μια χαρά ακόμη και με σύρμα!!!

 2) Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύδι, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού


 και ανακατεύουμε με το σύρμα πολύ καλά όλα τα υγρά μας υλικά!



 3) Στη συνέχεια, σε ενα άλλο σκεύος, προσθέτουμε τις 3 κούπες αλέυρι, τη σόδα, το αλάτι και το κακάο και ανακατέυουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί!

 4) Μετά, προσεκτικά, ρίχνουμε μια-μια κουταλιά απο τα στερεά υλικά , μέσα στο στα υγρά και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά μας ένα και να δημιουργηθεί ενα ωραίο μείγμα!!! 


Και κάπως έτσι πρέπει να είναι το μείγμα αφού το ανακατέψουμε αρκετά και προσεκτικά!!!!

 
5)Αμέσως μετά, παίρνουμε τη φόρμα του κέικ και απλώνουμε σε αυτή λίγο λάδι ή λίγο βούτυρο και στη συνέχεια την αλευρώνουμε προσεκτικά ώστε να μην κολλήσει το κέικ μας καθώς ψήνεται και να βγει εύκολα απο τη φόρμα χωρίς να χαλάσει!!!

 6) Μόλις η φόρμα είναι έτοιμη, αδειάζουμε το μείγμα μέσα και το cake μας είναι έτοιμο για το φούρνο, ο οποίος είναι ήδη προθερμασμένος στους 200 βαθμούς!!!

💟Αυτός είναι λοιπόν ο τρόπος παρασκευής αυτού του κέικ! Πανεύκολος και γρήγορος💟 

Και τώρα είναι έτοιμο να βγεί απο το φούρνο:
 Μοιάζει με απλό κέικ αλλά μόλιε το κόψετε θα καταλάβετε τη διαφορά!!!!

 ΟΡΙΣΤΕ!!!!! Ο λόγος για τον οποίο θα το λατρέψετε είναι επειδή, ενω δεν περιέχει καθόλου σοκολάτα, παρά μόνο κακάο, η υφή και η γεύση του είναι λες και έχει μέσα του λιωμένη σοκολάτα! Είναι ενα κέικ απίστευτα αφράτο και είναι υγρό!!!! Λιώνει στο στόμα και εχει γευση αρκετά κοινη με τα γνωστά brownies χωρίς να περιέχει ιδιαίτερα παχυντικά υλικά και είναι και νηστίσιμο!!!!!!

Το χρώμα του στην πραγματικότητα είναι αρκετά πιο σκούρο απο οτι φαίνεται στις φωτογραφίες! Δείτε πόσο υγρό και σοκολατένιο φαίνεται! Πραγματικά θα σας εκπλήξει το αποτέλεσμα και η γεύση του!!!!

Αυτή λοιπόν ήταν η νεα συνταγή για τη στήλη "Πειράματα στην κουζίνα" :) Πώς σας φάνηκε;
Εγω εχω ενθουσιαστεί με κέικ αυτό και πιστεύω πως αν το δοκιμάσετε θα πάθετε το ίδιο! Έχει υπέροχη σοκολατένια γεύση, χωρίς να περιέχει ίχνος σοκολάτας! Αν το δώσετε σε κάποιον να το δοκιμάσει και του πείτε πως μέσα έχει λιωμένη σοκολάτα θα σας πιστέψει!!!!
Περιμένω τα σχόλια και τις φωτογραφίες σας αν το φτιάξετε!
Με συγχωρείτε για μερικες ατέλειες της ανάρτησης, είχαμε τεχνικά προβλήματα!!! 😑😏😓

Πολλά φιλιά σε όλες & όλους!
Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου