Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

"Πειράματα" στην κουζίνα : Μπουκιές κοτόπουλου με ρετσίνα και μουστάρδα!

Χαιρετώ την αγαπημένη μου παρέα! :)
Χαθήκαμε λιγάκι , τί κάνετε? 
Πώς περνάτε?

Όσοι με παρακολουθείτε στη σελίδα μου στο facebook , θα γνωρίζεται πως ο λόγος που χάθηκα ήταν επειδή αυτή την εποχή φυτρώνει ο Κρόκος , το γνωστό Saffron , το οποίο βγαίνει και μεγαλώνει στο χωριό μου με το αντίστοιχο όνομα , στο χωριό Κρόκο Κοζάνης! 
Τις μέρες αυτές λοιπόν , απο μέσα Οκτώβρη μέχρι αρχές Νοέμβρη , είμαστε ολοι στα χωράφια , κάθε μέρα για να μαζέψουμε τον "κόκκινο χρυσό" μας! :)

Τώρα όμως που σιγά σιγά η συγκομοιδή τελειώνει , είμαι εδω με ακόμη μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για εσάς!

Πάμε να τη δούμε!

 ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
  • 1 ποτήρι ρετσίνα
  • λεμόνι
  • νερό
  • Αλεύρι
  • Μπαχαρικά (αλάτι , κόλιανδρο )
  • Μουστάρδα
  • Στήθος κοτόπουλο (ανάλογα με τα άτομα)




 Αρχικά , κόβουμε το φιλέτο σε κύβους , όχι πολύ μικρά κομμάτια γιατί θα λιώσουν στο μαγείρεμα.









 Στη συνέχεια , ρίχνουμε στο κοτόπουλο μπαχαρικά , της προτίμησής μας , εχω χρησιμοποίησα αλάτι , κόλιανδρο και μια κουταλιά "Νοστιμια" απο Maggi. Ανακατεύουμε να πάει παντού.

Αμέσως μετά , αλευρώνουμε το κοτόπουλο καλα , απο όλες τις πλευρές 
ενω παράλληλα βάζουμε το τηγάνι με το λάδι στη φωτιά για να ζεσταθεί.






Μόλις το λάδι κάψει , ρίχνουμε προσεκτικά τις μπουκίτσες κοτόπουλο μέσα στο τηγάνι , και προσέχουμε να μην κολλήσουν.







Με μια ξύλινη σπάτουλα , ανακατεύουμε συχνά και προσεκτικά , μέχρι το κοτόπουλο να κοκκινίσει απο όλες τις πλευρές. 

Μόλις το κοτόπουλο μας , κοκκινίσει καλά , ρίχνουμε τη ρετσίνα και το νεράκι και ανακατεύουμε
για να πάνε παντού.

Μετά απο λίγο , ρίχνουμε όση μουστάρδα επιθυμούμε , ανάλογα με το πόσο έντονη θέλουμε τη γεύση της. Το ίδιο κάνουμε και με το λεμόνι . Εμένα μου αρέσει να προσθέτω μπόλικα και απο τα 2!


Στη συνέχεια , αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά , ανακατεύοντας που και που , μέχρι να εξατμηστούν τα περισσότερα υγρά και να δημιουργηθεί η σάλτσα μας , η οποία θα είναι πεντανόστιμη!
Τότε , το φαγητό μας είναι έτοιμο. 
Το "κατευάζουμε" απο τη φωτιά και το τοποθετούμε σε ενα μεγάλο πιάτο μαζί με όλα τα ζουμιά και τη σάλτσα που έχει δημιουργηθεί στο τηγάνι μας!

Οι μπουκιές κοτόπουλο θα είναι ζουμερές και πεντανόστιμες , όπως φυσικά και η σάλτσα!
Πώς σας φάνηκε η συνταγή?
Εμένα είναι απο τα αγαπημένα μου φαγητά , γιατι είναι εύκολο και χωρίς κόπο
θα έχετε ενα πεντανόστιμο φαγητό για όλη την οικογένεια.
Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε :)

Το έχετε ξανα δοκιμάσει? Μήπως φτιάχνετε κι εσείς , αυτή ή κάποια παρόμοια συνταγή?
Περιμένω τα σχόλια σας με χαρά!

Αυτά απο εμένα :)
Θα τα πούμε σύντομα!
Πολλά φιλιά και καλό απόγευμα Κυριακής!


6 σχόλια:

  1. Φαίνονται πεντανόστιμες οι μπουκίτσες σου ^.^

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ειναι κιολας! Ευχαριτω πολυ πολυ! :)
      Να τις δοκιμασεις! <3 φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Μμ φενεται πολυ νόστιμο θα το δοκιμάσω αμέσως μετά το Πάσχα...👌👌👌

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα το φτιαξω σε λίγο! Φαίνεται τέλειο! Επιστρέφω με σχόλιο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έχω λόγια να περιγράψω την σάλτσα που έφτιαξα μολις με ρετσίνα,μουσταρδα και λεμόνι ! Απίστευτη γεύση και το κοτόπουλακι έλιωσε !!!! Πολλά μπράβο για τη συνταγή σου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο χάρηκα που το δοκίμασες και σου άρεσε!
      Ευχαριστώ για την υποστήριξη και για το σχόλιο!
      Να σαι καλα!!! φιλιά

      Διαγραφή