Γειά σας κορίτσια μου! :)
Μετά απο πολύ καιρό , σας έχω συνταγή σήμερα!!!!
Πρόκειται για ενα πεντανόστιμο και πανεύκολο γλυκό με λίγα υλικά που θα σας βγάζει απο τη δύσκολη θέση , οταν περιμένετε κόσμο και δεν έχετε προλάβει να ετοιμάσετε τίποτα αλλά είναι και κατάλληλο για γενέθλια , αφού κι εγω για τα γενέθλια μου το ετοίμασα , που ηταν στις 13 του μηνός και αποφάσισα να σας το δείξω!!!!
Ελπίζω να σας αρέσει , να δοκιμάσετε κι εσείς να το φτιάξετε και θα περιμένω να μου πείτε εντυπώσεις και να μου στείλετε φωτογραφίες!!!!
Για πάμε να το δούμε:
Ορίστε και τα υλικά που θα χρειαστείτε! Όπως βλέπετε δεν χρειάζεται κατι δύσκολο ή ακριβό και όλα τα υλικά μπορείτε να τα βρείτε εύκολα και με λίγα χρήματα!
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
- Σε ένα μεγάλο μπολ , αδειάζουμε το περιεχόμενο απο την κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτα , προσθέτουμε 400ml γάλα και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει μια ωραία κρεμα.
- Στη συνέχεια , σε ενα ίδιο μπολ , ρίχνουμε το περιεχόμενο απο το φακελάκι της σαντιγί , προσθέτουμε 200ml γάλα , και το χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να "σφίξει" .
- Έπειτα , ρίχνουμε σε ενα βαθύ πιάτο γάλα κρύο , και προσθέτουμε μισό κουταλάκι του γλυκού νες καφέ και το ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
Βουτάμε στο γάλα αυτό , τα μπισκότα και απο τις 2 μεριές , για πολύ λίγο όμως , για να μην μαλακώσουν πολύ.
Και αφού τα βρέξουμε , τα "στρώνουμε" στο μπολ που θα χρησιμοποιήσουμε για το γλυκό μας.
Αφού τελειώσουμε την πρώτη στρόση με τα μπισκότα , θα βάλουμε απο πάνω μια στρόση απο την σοκολατένια κρέμα ζαχαροπλαστικής! Θα την απλώσουμε ομοιόμορφα με ενα μεγάλο κουτάλι.
Τα ίδια ακριβώς βήματα ακολουθούμε και στη συνέχεια , βρέχουμε μπισκότα και δημιουργούμε άλλη μια στρόση , και απο πάνω προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Αμέσως μετά , βρέχουμε ακόμη λίγα μπισκότα , στο μείγμα γάλακτος-νες καφέ που φτιάξαμε , και δημιουργούμε την τελευταία στρόση απο μπισκότα στο γλυκό μας!
Απο πάνω , απλώνουμε τη σαντιγί που φτιάξαμε νωρίτερα , και πάλι με ενα κουτάλι την "στρώνουμε" ομοιόμορφα.
Τελευταίο βήμα: τρίβουμε αρκετά μπισκότα , και τα ρίχνουμε απο πάνω , για να δώσουμε μια εξτρα μπισκοτένια γεύση και να κάνουμε το γλυκό μας τραγανό!!!!
Μόλις το τελειώσουμε , το βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο και το γλυκό μας είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε!
Αυτή ήταν η συνταγή που είχα για εσάς σήμερα!!!!
Πώς σας φάνηκε?
Την γνωρίζατε? Έχετε δοκιμάσει ξανά αυτό ή παρόμοιο γλυκό?
Θα περιμένω με χαρά τα σχόλια σας , να μου πείτε πως σας φάνηκε , αν δοκιμάσατε να το φτιάξετε
ή αν το έχετε ηδη φτιάξει! Αν το φτιάξετε , θα περιμένω φωτογραφίες <3
Θα τα πούμε σύντομα με μια νέα ανάρτηση ,
μέχρι τότε να περνάτε πολύ όμορφα και να χαμογελάτε!
Φιλιά πολλά!!!
Αμάν αμάν μου τρέξαν τα σάλια στο λάπτοπ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι! :) Δοκιμασε το κιολας και θα δεις!
ΔιαγραφήΕυχαριστω για το σχόλιο!!! <3
μιααααααμ!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή:) <3
ΔιαγραφήΠολύ ωραία η συνταγή σου, Δήμητρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα 'σαι καλα Δεσποινα! :)
ΔιαγραφήΕλπιζω να τη δοκιμάσεις , ευχαριστω για το σχόλιο!
To έφτιαχνε η μανούλα μου σε γιορτές όταν δεν έκανε το κλασικό υπέροχο κανταΐφι της. Η σημαντική διαφορά με την δική σας συνταγή ήταν ότι δεν χρησιμοποιούσε έτοιμη κρέμα σοκολάτας, αλλά την έφτιαχνε μόνη της με βούτυρο και κακάο. Αυτή η διαφορά ήταν το μυστικό της επιτυχίας. Δοκιμάστε το και σεις και θα καταλάβετε. Σας ευχαριστώ πολύ που μοιραστήκατε μαζί μας αυτή την συνταγή που μοιάζει με της μητέρας μου. Την οποία έψαχνα καιρό .
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγω ευχαριστώ για το σχόλιο σου , και την επίσκεψη σου στο blog μου!
ΔιαγραφήΦυσικά και θα δοκιμάσω την εναλλακτική που προτείνεις :) Να σαι καλα!
Χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή και η ανάρτηση μου! ^_^
Μπορείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε το τρίμμα μπισκότου στην επιφάνεια του γλυκού με πολύχρωμη σοκολατένια τρούφα. Γίνετε εξ ίσου πολύ εντυπωσιακό και γευστικό .
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλή ιδέα και αυτή , θα δείχνει και πολύ όμορφο! :)
ΔιαγραφήΝα σαι καλα , ευχαρίστω πολυ!!!! :)