Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

"Πειράματα" στην κουζίνα" : ~ Νόστιμη τηγανιά κοτόπουλο , με λευκό κρασί , μπέικον και Κρόκο Κοζάνης ~

Γειά σας κορίτσια μου! :)
Πώς είστε? Πώς περνάτε?

Για μένα οι πασχαλινές διακοπές ξεκίνησαν απο σήμερα , καθώς σημερα είχα το τελευταίο μάθημα μου για αυτή την εβδομάδα στο πανεπιστήμιο :) Αυριο , φεύγω για λίγες μέρες στη λατρεμένη μου Θεσσαλονίκη , οπότε ηρθε η ωρα για ξεκούραση!
Εσείς έχετε κανονίσει κάτι για το Πάσχα? Που θα πάτε?

Σήμερα είμαι εδω με μια συνταγή , μετά απο πολύ καιρό! Σας έχω μια εύκολη και νόστιμη συνταγή με αγαπημένο φιλέτο κοτόπουλο που τόσο λατρεύω. Είμαι σίγουρη πως όλες θα καταφέρετε να την φτιάξετε , και ελπίζω να σας αρέσει!

Για πάμε να μάθουμε περισσότερα:

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Αρχικά , κόβουμε το στήθος σε κύβους , οχι πολυ μικρούς γιατι στο ψήσιμο θα γίνουν πολύ μικροί.

    • Έπειτα , ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας στο κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλα!

    • Στη συνέχεια , βάζουμε λαδι σε ενα μεγάλο-βαθύ τηγάνι και το βάζουμε στο μάτι μέχρι να ζεσταθεί αρκετά - ταυτόχρονα ψιλοκόβουμε το μπέικον , και μόλις το λάδι μας "κάψει" ρίχνουμε μέσα το μπέικον και ανακατεύουμε γρήγορα , για να μην κολλήσει ,μεχρι να πάρει χρώμα.
















    • Μόλις το μπέικον είναι έτοιμο , ρίχνουμε τα κυβάκια απο κοτόπουλο και προσέχουμε ωστε να παρουν ολα τα κομμάτια χρώμα γύρω γύρω , στην ουσια να τσιγαριστούν κι αυτά απο εξω απόλες τις πλευρές. 
      • Μόλις το κοτόπουλο μας έχει κοκκινίσει καλά απο όλες τις πλευρές , ρίχνουμε ενα ποτηρι λευκό κρασι :) Περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ , και ανακατεύουμε συχνα . Θα δείτε οτι θα δημιουργηθεί μια ωραία σάλτσα σιγά σιγά , και η τηγανιά θα αρχίσει να "δένει".
      •  Μόλις εξατμιστεί ολο το αλκοολ και τα περισσότερα υγρά απο το φαγητό μας , ρίχνουμε μια κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Περιμένουμε μεχρι να δημιουργηθεί μια σάλτσα και το φαγητό μας είναι έτοιμο! :)
       Δείτε τι όμορφο κιτρινο χρώμα έχει πάρει το φαγητό μας , εξαιτίας του Κρόκου Κοζάνης που έχει μέσα. 
      Ειλικρινά είναι πεντανόστιμο , λιώνει στο στόμα και το κρέας είναι μαλακό και ζουμερό! Ο αγαπημένος μου Κρόκος , χαρίζει την ιδιαίτερη γεύση και τα αρώματά του!
      Να το δοκιμάσετε σίγουρα , καθώς είναι εύκολο-γρήγορο και τόσο νόστιμο και θα σας βγάλει πάντα απο τη δύσκολη θέση οταν δεν έχετε πολύ χρόνο!!!!! 

      Πώς σας φάνηκε? Θα το φτιάχνατε?
      Πέριμενω στα σχόλια τις εντυπώσεις σας!
      Αυτα απο εμένα , σας αφήνω και θα τα ξανα πούμε σύντομα! :)
      Καλό βράδυ και πολλά φιλιά!
      <3

2 σχόλια: