Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

"Πειράματα" στην κουζίνα! -> Τα πιο νόστιμα λαδερά γεμιστά! (+tip γέμισης)







Γειά σας κορίτσια!!! :)
Ελπίζω να ειστε καλα!
Σήμερα σας εχω μια νόστιμη συνταγή , για ενα παραδοσιακό φαγητό , το οποίο λατρεύω!!!!!!
Θα σας δείξω τη δική μου εκδοχή για τα λαδερά γεμιστά , μια εκδοχή πεντανόστιμη , και πολυ πολυ θρεπτική!


Για πάμε να δούμε αναλυτικά τη συνταγή:




ΥΛΙΚΑ:
- ΠΙΠΕΡΙΕΣ & ΝΤΟΜΑΤΕΣ (ή οποιο αλλο λαχανικό σας αρεσει να γεμίζετε) ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ
- 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΡΥΖΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΛΑΧΑΝΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ
- 1 ΠΑΤΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΗ
- 1 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ
- ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
 - ΡΙΓΑΝΗ
-ΑΛΑΤΙ
-ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ
-ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΓΛΥΚΟ
- ΜΟΣΧΟΠΙΠΕΡΟ
- ΚΥΒΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 

Πλένουμε , καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά που πρόκειται να γεμίσουμε! ( Το εσωτερικό της ντομάτας ΔΕΝ το πετάμε , το κρατάμε για να το βάλουμε στη γέμιση - δίνει πολύ καλύτερη γεύση απο το κλασικό pumaro - αν βεβαια εσεις δεν χρησιμοποιειτε ντοματες για γέμισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ετοιμα σάλτσα ντομάτας!)




* TIP ΝΟΣΤΙΜΙΑΣ*
Σε ενα μπόλ τρίβουμε μια πατάτα , ενα κολοκυθάκι και αν επιθυμούμε και μια μελιτζάνα!
Τα τριμμένα αυτά λαχανικά , τα οποία θα τα προσθέσουμε στη γέμιση του φαγητού μας , θα δώσουν μια απίστευτη νοστιμιά στα γεμιστά μας & φυσικά θα τα κάνουν πολύ θρεπτικά !
Αυτό επίσης είναι ενα καλό "κόπλο" , για να φάνε τα παιδιά σας λαχανικά , τα οποία δεν τους αρέσουν , αλλά μέσα στο συγκεκριμένο φαγητό δεν θα τα καταλάβουν , θα τα φάνε ευχάριστα και θα πάρουν ολα τα θρεπτικά συστατικά τους!!!!! 
Τα τριμμένα λαχανικά μας είναι έτοιμα!!!! =)


Στη συνέχεια , πολτοποιούμε το εσωτερικό που βγάλαμε απο τις ντομάτες μας!
Οπως σας είπα , αν συνηθίζετε να γεμίζετε μόνο πιπεριές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ετοιμη σάλτσα ντομάτας απο το super market! 





Αφού ετοιμάσουμε και τη σάλτσα μας , μετράμε το ρύζι που θα χρειαστούμε! 1 κουταλιά της σούπας για κάθε λαχανικό που προκειται να γεμίσουμε! Μην σας φαίνεται λιγη ποσότητα! Μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης είναι υπέρ αρκετη ! Μολις μετρήσουμε το ρύζι που χρειαζόμαστε , το πλένουμε καλά και το στραγγίζουμε!






Μόλις τα έχουμε ετοιμάσει όλα ,
βάζουμε σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους , ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί!








Μόλις το ελαιόλαδο ζεσταθεί στην κατσαρόλα , ρίχνουμε τα τριμμένα λαχανικά
και ανακατεύουμε!

Στη συνέχεια προσθέτουμε ολα τα μπαχαρικά : 
Εγω λατρεύω να χρησιμοποιώ κόλιανδρο - γλυκό κόκκινο πιπέρι και μοσχοπίπερο!
Φυσικά προσθέτουμε & ρίγανη :) 

Αφού ολα τα υπόλοιπα υλικά μας έχουν προστεθεί στην κατσαρόλα και εχουν ανακατευτεί καλά
προσθέτουμε το ρύζι μας , σίγα σιγα , ανακατεύοντας παράλληλα!!!! 
Δείτε τι υπέροχα χρώματα έχει η γέμιση μας!
Φανταστείτε απο γεύση..........

Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο αλάτι , εναν κύβο λαχανικών και ενα φλυτζανάκι του καφέ νερο!
Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε τη γέμιση μας να βράσει ,
μέχρι το ρύζι να είναι μαλακό και έτοιμο!
Δεν θα το παρακάνουμε με τ βράσιμο , γιατί το φαγητό μας θα μπει και στο φούρνο μετά!

Μόλις είναι έτοιμη η γέμιση μας , την κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ξεκινάμε να γεμίζουμε τα λαχανικά μας!!!! 
Τα βάζουμε στο ταψί , ρίχνουμε απο πάνω λίγο ελαιόλαδο και νερό σχεδον μέχρι να σκεπάσει τα λαχανικά μας! Βάζουμε το φαγητό μας στο φούρνο και το ψήνουμε!
Δεν μπορώ να σας πω συγκεκριμένη ώρα , οταν ψηθούν τα λαχανικά μας , είναι ετοιμο!


Αυτό το φαγητό το λατρεύω!
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο νόστιμο είναι!
ΑΓΑΠΩ τα τριμμένα λαχανικά που έχει μέσα!!!!!!!
Σας παρακαλώ να το δοκιμάσετε , και θα με θυμηθείτε!!!!!!!!!!!!!!!!!
Απο τα πιο νόστιμα φαγητά & τέλειο για ολη την οικογένεια!

Περιμένω τα σχολια σας για οτιδήποτε θέλετε να μου πείτε!
Αν το δοκιμάσετε θα περιμένω φωτογραφίες!
Πολλά πολλά φιλιά!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ 
<3







1 σχόλιο:

  1. καιρό έχω να φτιάξω γεμιστά!!! δεν ήξερα την εκδοχή με το βράσιμο..εγώ τα φτιάχνω απευθείας στο φούρνο! επίσης προσθέτω μελιτζάνα, κολοκυθάκι, πατάτα και αγγινάρα!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή