Τρίτη 27 Μαΐου 2014

''Πειράματα στην Κουζίνα" ~ Η εύκολη , νόστιμη Pizza μου :) ( +TIP ζύμης )

 Γειά σας και πάλι αγαπημένες μου :)
Πώς περνάτε?
Ελπίζω να είστε όλες καλά! :))))

Σήμερα είμαι κοντά σας με ακόμη ενα "μαγειρικό" ποστ
για τη στήλη μου "Πειράματα στην κουζίνα" =)

Τί σας έχω??? Πόσες φορές , σας πήρε κάποιος τηλέφωνο και σας είπε πως θα έρθει έκτακτα για επίσκεψη , και ΔΕΝ έχετε τίποτα να κεράσετε? Πόσες φορές θέλετε κάτι να φάτε , αλλά δεν έχετε χρήματα για να πάρετε απ'έξω , ούτε πολύ χρόνο και ιδέες για να φτιάξετε κάτι? ΓΙΑΥΤΟ είμαι εγω εδω! Σας έχω μια ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ και νόστιμη PIzza!!!!!! Πολυ γρήγορη και νόστιμη συνταγη απο τα χεράκια σας που θα σας βγάλει απο τη δύσκολη θέση!!!!! <3 <3 <3 Ελπίζω να τη δοκιμάσετε και να σας αρέσει!!!!!!

Για πάμε να δούμε τα υλικά:



  •  Τριμμένο κασέρι της επιλογής μας
  • Γαλοπούλα σε λεπτές φέτες
  • Παριζάκι
  • Μια συσκευασία μανιτάρια
  • 1 μαγιά
  • αλάτι
  • ρίγανι
  • αλεύρι οσο χρειαστεί
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια σε κύβους
  • λίγη κέτσαπ 
  • 1 φλυτζανάκι σπορέλαιο
  • 1 αβγουλάκι



~ΕΚΤΕΛΕΣΗ ~ 

  1. Βάζουμε το χλιαρό νερό σε ένα μεγάλο μπόλ και ρίχνουμε μέσα το φακελάκι με τη μαγιά! Ανακατεύουμε καλά με το χέρι μας μέχρι να διαλυθεί εντελώς!!!!


 2.  Ρίχνουμε το λαδάκι μας , ενα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατεύουμε! Στη συνέχεια ρίχνουμε όσο αλεύρι χρειάζεται για να γίνει το μείγμα μας χυλός! **TIP** <- Εγώ ΔΕΝ φτιάχνω την πίτσα μου με κανονικό ζυμάρι αλλά σε μορφή χυλού! Για να καταλάβετε , το μείγμα θα πρέπει να είναι λίγο πιο παχύρευστο απο το μείγμα που φτιάχνουμε για κρέπες! Μπορεί να μην σας φαίνεται καλή ιδέα αλλά αν το κάνετε θα δείτε πως είναι πολύ ωραίο και γίνεται αφράτο και μαλακό!!!!

3. Στη συνέχεια , μόλις το αλεύρι διαλυθεί εντελώς ρίχνουμε στο μείγμα μας ενα αβγό και ανακατευουμε πολυ πολυ καλα με τα δάχτυλά μας!!! Στην εικόνα δεξιά , βλέπετε την υφή του μείγματος! Όπως σας είπα πρέπει να είναι ελάχιστα ρευστό και όχι να γίνει ζυμάρι!!!!

4. Σε  μια ριχή λαμαρίνα , στρώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα! Το απλώνουμε ομοιόμορφα με μια κουτάλα!

5. Ακόμη ενα μυστικό , είναι στη σάλτσα! Δε χρησιμοποιώ πουμαρό αλλά ντοματάκια σε κονσέρβα , αφού τα έχω "λιώσει" πρώτα στο μπλέντερ! Αυτό γιατί τα ντοματάκια έχουν πολύ πλούσια γεύση και η πίτσα σας θα έχει αισθητή γεύση ντομάτας! Ανακατεύω με λίγη κέτσαπ και απλώνω πάνω στο "ζυμάρι" μου! Στη συνέχεια ρίχνω ρίγανη για άρωμα και extra γεύση!!!!!

6. Τελος , βάζω απο πάνω αρκετή ποσότητα τριμμένο κασέρι , τα αλλαντικά της επιλογής μου και μανιτάρια! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και 2 είδη τυριών , φέτα , μπέικον , πεπερόνι , πιπεριά , φρέσκια ντομάτα , σαλάμι αέρος και οτιδήποτε άλλο σας αρέσει και αγαπάτε!!!!!

Ψήνω την πίτσα μου σε προθερμασμένο φούρνο ,
στους 200 βαθμούς μέχρι η ζύμη μου να ξεκολλάει εύκολα απο τη λαδόκολλα
και να έχει ροδίσει αρκετά!!!!!

ΕΤΟΙΜΗ!!!!
Χωρίς να θέλω να περιαυτολογώ , οποιος κι αν έχει φάει αυτή την πίτσα, μου έχει πει πολύ καλά σχόλια! Όλοι ρωτάνε για τη σάλτσα , λένε πως έχει πλούσια γεύση !
Επίσης λένε μπράβο για τη ζύμη!
Αλλα και προσωπικά πιστεύω πως είναι απο τις πιο ωραίες που έχω φάει!
Χαρακτηριστικά , ενας φίλος μου , όταν έφαγε πρώτη φορά μου είπε : " Πάρε ενα κομμάτι και πηγαινε στη Roma Pizza , και πες τους , δοκιμάστε να μάθετε πως φτιάχνουν ωραίες Πίτσες"
χαχαχαχαχ
Αυτή ηταν η συνταγή μου!
Ελπίζω να τη δοκιμάσετε και να σας αρέσει!
Θα χαρώ πολύ να ακούσω τα σχολιά σας!

Φιλάκια πολλά σε όλους!!!!!



11 σχόλια:

  1. Έχω μερικές ερωτήσεις :-) : Δεν το αφήνεις να φουσκώσει? Πόσο πάχος έχει το ζυμάρι όταν ψηθεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το αφησα καθόλου να φουσκωσει!!! Το ζυμάρι δεν είναι πολύ λεπτό αλλα ουτε & παχύ!
      Είναι κανονικό :)

      Διαγραφή
  2. αααα δεν μας την έβαλες έτοιμη να την δούμε όμως!!
    όντως περίεργο ζυμάρι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως...επειδή βιαζόμουν να την παω κάπου ξέχασα εντελώς να
      τη βγάλω έτοιμη :)

      Διαγραφή
  3. Aaaa θα την φτιάξω κι εγώωωωωωω!!
    Περίεργο ζυμάρι βασικά...βγαίνει λεπτή η ζύμη ε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το χειρότερο στο φτιάξιμο πίτσας είναι το να περιμένεις να φουσκώσει το ζυμάρι! Θα δοκιμάσω την εναλλακτική σου και ελπίζω να με σώσει! Πολύ περίεργη ζύμη!!! Εγώ θα σκεφτόμουν να την βάλω λίγο μόνη της στο φούρνο να "δεσει" πρώτα, πριν βάλω την σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όμως! Δεν χρειαζεται αλλη διαδικασια! Μπορεί να φαίνεται παράξενη αλλά και ψηνεται μια χαρα και φουσκώνει και ειναι και νοστιμη και ωραια! Δοκίμασε το!!!! <3

      Διαγραφή
  5. Ουαου πρώτη φορά βλέπω αυτήν την συνταγή..Μετά δεν είναι κάπως λασπωμενο το ζυμαρακι όταν ετοιμαστεί ? Θα την δοκιμάσω 👌❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ουαου πρώτη φορά βλέπω αυτήν την συνταγή..Μετά δεν είναι κάπως λασπωμενο το ζυμαρακι όταν ετοιμαστεί ? Θα την δοκιμάσω 👌❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου ανοιξες την ορεξη κοριτσι!!!!!πανευκολη συνταγη ευχαριστουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή