Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Random tips, tricks etc for you!

Beauties>??? Ολα καλα???
Ξερω...ειμαι απαράδεκτη! Ειχα υποσχεθει
καθε κυριακη να ανεβαζω αντιστοιχο post...
αλλα ...δεν! Μην μου θυμωσετε ομως....δεν το εκανα απο τεμπελιά...
απλα δεν ειχα κάποιο ενδιαφέρον θεμα να σας γράψω, κι
ετσι αποφάσισα...να κανω το συγκεκριμένο post καθε φορά που θα
εχω να σας μιλήσω για κατι ενδιαφέρον! Συμφωνοι??? ^^
Σημερα θα μιλησουμε για τις ιδιοτητες 2 λαχταριστών προιόντων!
Την καρύδα και το κακάο-σοκολάτα! Ελπίζω να σας αρέσει! Για να δουμε!!!

ΚΑΡΥΔΑ


 

Πολύς λόγος έχει γίνει σχετικά με την καταγωγή της καρύδας, καθώς άλλοι εντοπίζουν την πρώτη της εμφάνιση στη νοτιοανατολική Aσία, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις βορειοδυτικές ακτές της νοτίου Aμερικής. Όπως και να έχει, η καρύδα εξαπλώθηκε στις περισσότερες τροπικές περιοχές της Γης. Aξίζει να αναφέρουμε ότι κάθε φοίνικας «παράγει» κατά μέσο όρο 75 καρύδες το χρόνο! Ο καρπός του δέντρου, η καρύδα, πήρε το όνομά της από το ισπανικό cocos που σημαίνει χαμογελαστό πρόσωπο. Αυτό συνέβη, γιατί οι τρείς τρύπες που έχει ο καρπός της καρύδας, θυμίζουν χαρακτηριστικά προσώπου.

 

H καρύδα είναι σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών στοιχείων, βιταμινών και μετάλλων. Tο ανθρώπινο δέρμα αντιδρά πολύ θετικά στα ευεργετικά συστατικά της καρύδας, τα μεταλλικά άλατα και τα ιχνοστοιχεία, που βοηθούν στην αποτοξίνωσή του. Το άρωμά της θυμίζει εξωτικές παραλίες. Η υπέροχη γεύση της  προσθέτει μία  κρεμώδης πινελιά σε πολλά πιάτα. Είναι yummy, αφράτη και γευστική. Ο λόγος για το γάλα καρύδας! Αλλά εκτός από εξαιρετικά ορεκτική, έχει και αρκετά οφέλη για την υγεία.
1. Βοηθά στη διατήρηση υγιών επιπέδων σακχάρου στο αίμαΜαγγάνιο ανεπάρκεια μπορεί να συμβάλει στην δυσανεξίας στη γλυκόζη. Το γάλα καρύδας είναι μία από τις καλύτερες πηγές μαγγανίου. Η έλλειψη μαγγανίου στον οργανισμό μας, μπορεί να συμβάλει στη δυσανεξία στη γλυκόζη.
2. Βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος Το γάλα καρύδας περιέχει χαλκό και βιταμίνη C, τα οποία είναι απαραίτητα για τη δύναμη, την ευελιξία και την ελαστικότητα του δέρματος μας.
3. Συμβάλλει στη διατήρηση υγιών και δυνατών οστώνΕίναι πλούσια σε φώσφορο, που μαζί  με το ασβέστιο δημιουργούν γερά οστά. Στην πραγματικότητα, εφοδιάζει τον οργανισμό μας με τα απαραίτητα φωσφορικά άλατα, για τη σωστή πυκνότητα των οστών, και για την πρόληψη της οστεοπόρωσης.
4. Μειώνει τον κίνδυνο αναιμίαςΗ ανεπάρκεια σιδήρου μπορεί να αποτελέσει πηγή αναιμίας.  Ένα φλιτζάνι γάλα καρύδας τη μέρα, παρέχει σχεδόν το ένα τέταρτο της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σιδήρου.
5. Βοηθά στη χαλάρωση των μυών και των νεύρωνΤο γάλα καρύδας είναι μια καλή πηγή μαγνησίου, απαραίτητη για την ανακούφιση του πόνου των μυών, καθώς και για τη μείωση της υπερευαισθησίας του κεντρικού νευρικού συστήματος.
6. Βοηθά στη διατήρηση του βάρουςΗ καρύδα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και είναι απαραίτητο συστατικό διατροφής για όσους θέλουν να διατηρήσουν το βάρος τους στα επίπεδα που επιθυμούν. Το κορεσμένο λίπος που περιέχεται στο γάλα καρύδας αποτελείται βοηθά τον οργανισμό να μεταβολίζεται αμέσως και να μετατρέπει το λίπος σε ενέργεια.
7. Βοηθά στη μείωση των φλεγμονών των αρθρώσεωνΗ κρύδα και το γάλα αυτής, περιέχουν σελήνιο, που είναι ένα καλό αντιοξειδωτικό. Ελέγχει τα επίπεδα των ελεύθερων ριζών στο σώμα, και έτσι βοηθά στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της αρθρίτιδας.
8. Συμβάλλει στην μείωση της αρτηριακής πίεσηςΤα υψηλά επίπεδα καλίου που περιέχει, έχουν εξαιρετική ευεργετική επίδραση στην υψηλή αρτηριακή πίεση.
9. Προάγει το υγιές δέρμα και μαλλιάΠεριέχει άφθονη βιταμίνη Ε, που ενισχύσει την υγεία και τη λάμψη των μαλλιών και του δέρματος.
• Ενυδατώνει και βοηθά στη μείωση των ρυτίδων.
• Έχει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες που είναι πολύ χρήσιμες στη θεραπεία διαφόρων παθήσεων του δέρματος, όπως λοιμώξεις και πληγές.
• Ενυδατώνει και τρέφει τα ξηρά μαλλιά και το δέρμα της κεφαλής, και προωθεί την υγιή τους ανάπτυξη.
10.  Προσφέρει στοματική υγεία
Το λάδι καρύδας καταπολεμά τα βακτήρια που χαλάνε τα δόντια και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε προϊόντα στοματικής υγιεινής, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Τεχνολογίας «Athlone» στην Ιρλανδία.
Ειδικότερα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το λάδι καρύδας που έχει υποστεί επεξεργασία με ένζυμα καταπολεμά το βακτήριο του Στρεπτόκοκκου, που ευθύνεται κατά κύριο λόγο για τη φθορά των δοντιών.

Σε πολλά καλλυντικά καθημερινής περιποίησης της επιδερμίδας και των μαλλιών περιέχεται λάδι καρύδας για τις ιδιαίτερα θρεπτικές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Mπορείτε, όμως, να φτιάξετε και τις δικές σας συνταγές, από λάδι καρύδας, βούτυρο ή ακόμη και από το γάλα που περιέχει στον καρπό της.


Mία κουταλιά της σούπας από λάδι καρύδας είναι αρκετή για να καθαρίσετε και να περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας, απομακρύνοντας τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα. Kάντε απαλό, κυκλικό μασάζ για 5 λεπτά και μετά ξεπλύντε το πρόσωπό σας με άφθονο χλιαρό νερό.


Σε 5 γρ. από λάδι καρύδας, προσθέστε 2 σταγόνες tea tree essential oil και εφαρμόστε τοπικά.


Mετά την έκθεση στον ήλιο, απλώστε ένα πλούσιο και ομοιόμορφο στρώμα από βούτυρο καρύδας στο πρόσωπο και στο λαιμό και αφήστε το για 15 λεπτά. Ξεπλύντε με άφθονο χλιαρό νερό. H μάσκα αυτή αποκαθιστά τη χαμένη υγρασία της επιδερμίδας, αφήνοντάς τη λεία και ενυδατωμένη.


Σε 5 γρ. από λάδι καρύδας, προσθέστε 2 σταγόνες patchouli essential oil και κάντε μασάζ απορρόφησης πάνω στις ρυτίδες κάθε βράδυ.


Σε 5 γρ. από λάδι καρύδας, προσθέστε 2 σταγόνες geranium essential oil και εφαρμόστε τοπικά στην πάσχουσα περιοχή.


Σε 10 γρ. από λάδι καρύδας, προσθέστε 2 σταγόνες juniper essential oil και 2 σταγόνες grapefruit essential oil και κάντε μασάζ στις επίμαχες περιοχές.


Σε 5 γρ. από λάδι καρύδας, προσθέστε 2 σταγόνες geranium essential oil και απλώστε το μείγμα
τοπικά.


1 αβοκάντο, γάλα μιας μεγάλης καρύδας.
Ξεφλουδίστε το αβοκάντο και λιώστε το καλά με ένα πιρούνι. Pίξτε σιγά-σιγά το γάλα καρύδας μέχρι να γίνει παχύρρευστο ομοιογενές μείγμα. Aπλώστε το στα μαλλιά και αφήστε το για 10-15 λεπτά πριν το ξεβγάλετε καλά. 

 ΚΑΚΑΟ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Η προέλευσή τους

Η σοκολάτα με τις μορφές που την ξέρουμε σήμερα, πόσιμη ή βρώσιμη, την οφείλουμε στους Ατζέκους και τους Μάγια του Μεξικού. Οι Αζτέκοι ήσαν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν τους σπόρους του κακάο για να κατασκευάσουν ΄΄σοκολάτα΄΄. Λάτρευαν το δέντρο του κακάο, γιατί το θεωρούσαν πηγή δύναμης και πλούτου. Μάλιστα, χρησιμοποιούσαν τους σπόρους του κακάο σαν μια μορφή νομίσματος.
Οι Μάγια και οι Αζτέκοι έπαιρναν τους σπόρους του κακαόδεντρου και παρασκεύαζαν ένα ρόφημα, που το αποκαλούσαν ΄΄ξοκοάτλ΄΄. Ο Ινδιάνικος θρύλος των Ατζέκων λέει, ότι οι σπόροι του κακάο ήρθαν από τον παράδεισο, και ότι η βρώση του καρπού του κακαόδεντρου τους προσέδιδε δύναμη και σοφία. Αρχαία χρονικά αναφέρουν ότι οι Αζτέκοι πίστευαν ότι ο θεός Κουετσακοάτλ ταξίδεψε στην γη, πάνω στην αχτίδα φωτός του αυγερινού, φέρνοντας μαζί του το κακαόδεντρο από τον παράδεισο για να το προσφέρει στους ανθρώπους. Έμαθαν από τον Κουετσακοάτλ πώς να καβουρδίζουν και να αλέθουν τους σπόρους, παρασκευάζοντας μια θρεπτική πάστα, διαλυτή στο νερό. Πρόσθεταν καρυκεύματα και παρασκεύαζαν ένα ρόφημα ΄΄τσοκολάτλ΄΄, ή πικρό νερό, και πίστευαν ότι τους προσέδιδε παγκόσμια σοφία και γνώση.
Λόγο του υψηλού σεβασμού που είχαν για τους σπόρους της σοκολάτας οι Αζτέκοι και οι Μάγια, το προόριζαν μόνο για τους Αυτοκράτορες, τους πολεμιστές και τους εκλεκτούς, και είχε ιερή και εθιμοτυπική σημασία, ως ποτό κατάλληλο για τους θεούς.

Δραστικά συστατικά

Προφυλάσσει από ασθένειες και γήρανση: Το κακάο περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις σε φλαβονοειδή και προκυανιδίνες, συστατικά που έχουν αντιοξειδωτική δράση, αποτρέποντας την οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών και προστατεύοντας έτσι από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση. Μάλιστα μελέτη του Πανεπιστημίου Κορνέλ στη Νέα Υόρκη, δείχνει ότι μία κούπα κακάο έχει διπλάσια αντιοξειδωτική δράση από ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, τριπλάσια από το ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι και πενταπλάσια από ένα φλιτζάνι μαύρο τσάι! Σουηδική έρευνα του 2011 έδειξε ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν περισσότερα από 45 γραμμάρια σοκολάτας την εβδομάδα, παρουσιάζουν κατά 20% μικρότερο κίνδυνο για εγκεφαλικό, σε σχέση με τις υπόλοιπες που καταναλώνουν λιγότερα από 9 γραμμάρια.
Προστατεύει την καρδιά: Αποτελεί σημαντική πηγή πολυφαινολών, ουσιών με αντιοξειδωτική δράση. Οι πολυφαινόλες προστατεύουν από την εμφάνιση και ανάπτυξη αθηρωματικών βλαβών στα ανθρώπινα αιμοφόρα αγγεία προστατεύοντας έτσι το καρδιαγγειακό σύστημα.
Βελτιώνει τη διάθεση: Το κακάο περιέχει διάφορα αλκαλοειδή και θεοβρωμίνη, ένας μεταβολίτης της καφεΐνης. Διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα δρώντας ως διουρητικό. Κατά την κατανάλωσή του εκκρίνονται από τον εγκέφαλο ενδορφίνες, ουσίες με αναλγητικές ιδιότητες που βελτιώνουν την ψυχική διάθεση. Επιπλέον εκκρίνεται σεροτονίνη, ουσία με αντικαταθλιπτική δράση.

Το μυστικό

Επιλέξτε μαύρη σοκολάτα: Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το κάλιο της σοκολάτας, συμβάλλουν στην πρόληψη της υπέρτασης και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Για να διατηρηθείτε υγιείς και νέοι καταναλώνετε 30 γραμμάρια σοκολάτα υγείας δύο έως και τρεις φορές την εβδομάδα, άφοβα και, κυρίως, χωρίς τύψεις.
 Η μαύρη σοκολάτα, πέραν του ότι είναι νόστιμη, είναι πλέον γνωστό ότι κάνει καλό στην υγεία. Οι σπόροι κακάο, βασικό συστατικό της μαύρης σοκολάτας, είναι πλούσιοι σε φλαβονοειδή, ισχυρά αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις βλάβες στα κύτταρα και στα όργανά μας κατ’ επέκταση. Επίσης οι φλαβανόλες που εμπεριέχονται στην μαύρη σοκολάτα βοηθούν στην προστασία του οργανισμού από παθήσεις, όπως οι καρδιαγγειακές.

Η Μαύρη σοκολάτα περιέχει περισσότερο κακάο από τη σοκολάτα γάλακτος. Τα προϊόντα μαύρης σοκολάτας έχουν 30% έως 70% κακάο, με κάποιες μαύρες ποικιλίες να περιέχουν πάνω από 80% κακάο.

Μερικά οφέλη της μαύρης σοκολάτας
• Έχει αποδειχθεί από επιστημονικές μελέτες ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση. Τα φλαβονοειδή που υπάρχουν στη μαύρη σοκολάτα βοηθούν στην ομαλότερη λειτουργία των αρτηριών, συμβάλλοντας έτσι σε πιθανή μείωση κινδύνου για καρδιαγγειακό επεισόδιο.

• Βοηθάει στη μείωση της κακής (LDL) χοληστερόλης συμβάλλοντας σε μειωμένο κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων.

• Παρέχει αντιοξειδωτική δράση προστατεύοντας το σώμα μας από εξωτερικές και εσωτερικές φθορές, δηλαδή προστατεύει από την κυτταρική και αγγειακή φθορά. Με αυτόν τον τρόπο επιβραδύνεται και η γήρανση του δέρματος.

• Μεταξύ των άλλων η μαύρη σοκολάτα περιέχει και θεοβρωμίνη η οποία έχει διουρητική δράση, βοηθώντας τον οργανισμό μας στη μη κατακράτηση υγρών.

• Αγχολυτική δράση. Συμβάλλει στην αύξηση επιπέδων σεροτονίνης και ενδορφινών τα οποία ρυθμίζουν τη διάθεση χαρίζοντάς μας ευφορία.
Αυτά λοιπόν απο μένα!
Εγω ενθουσιάστηκα με το συγκεκριμένο post!
Ελπίζω να σας αρέσει! Μη σας πω πως μου ανοιξε
λιγάκι και η όρεξη^^ χιχι
Φιλιά πολλά και θα τα πούμε σύντομα!
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΑ:





4 σχόλια:

  1. Πόσο μ'αρεσουν αυτά τα post σου σου το έχω πει; :) Διάβασα το συγκεκριμένο πίνοντας μια κούπα κακάο εντελώς τυχαία,hahahaha!Πολύ ενδιαφέρον και πολύ κατατοπιστικό και χρήσιμο,ευχαριστούμε! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τί ομορφα λόγια?
      εγω σ'ευχαριστω και χαίρομαι που το διάβασες!
      ΠΟλλα πολλα φιλάκια! <3

      Διαγραφή
  2. καταπληκτικο post..μπραβο σου και ομορφο blog.... συγχαρητήρια..

    http://aworldforwomen-bymanty.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή