Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

"Πειράματα" στην κουζίνα! -> Πορτοκαλόπιτα "Σουλτάνα"





Γεία σας αγαπημένες! :)
Όλα καλα??

Επιτέλους βρίσκω χρόνο να σας δείξω μια συνταγή για ενα πεντανόστιμο γλυκό που έφτιαξα πριν λίγες μέρες! :)
Είναι απο τα αγαπημένα μου , είναι νοστιμότατο και πολύ ευκολο! 








 
Για πάμε να δούμε υλικά:
  • Μισό κιλό φύλλο κρούστας
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 5 αβγά
  • 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 μπέικεν
  • 2 βανίλιες
  • 250 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
Για το σιρόπι:
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
( τα υλικά τα μετράμε όλα στο ίδιο φλυτζάνι)



ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Πρώτα απ'όλα αλοίφουμε με λάδι το ταψί και στη συνέχεια τοποθετούμε
σ'αυτό το φύλλο κρούστας. Το μυστικό αυτού του γλυκού είναι η τοποθέτηση του φύλλου.
Όπως βλέπετε και στην φωτο "τσαλακώνουμε" τα φύλλα ενα ενα και τα τοποθετούμε στη σειρά μέχρι να καλύψουμε το ταψί. Θα κάνουμε δηλαδή το κάθε φύλλο , ρολό αλλά τσαλακώνοντας και όχι διπλώνοντας. Γιαυτό άλλωστε και το γλυκό αυτό λέγεται και "πατσαβουρόπιτα". Μόλις τελειώσουμε με όλα τα φύλλα , ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.






ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ:




Ετοιμάζουμε το ξύσμα απο τα πορτοκάλια και το βάζουμε σε ενα μεγάλο μπόλ.
Έπειτα ρίχνουμε τα αβγά και χτυπάμε καλά με το μίξερ.














Έπειτα , ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε αρκετά μέχρι να διαλυθεί .













Σειρά έχει το λάδι. Εξακολουθούμε να χτυπάμε.











Στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι , το μπέικεν και το χυμό .
Σιγα , σιγα , ανακατευοντας ενδιάμεσα .



Στη συνέχεια , ρίχνουμε το έτοιμο μείγμα πάνω στα φύλλα που έχουμε βάλει στα ταψί , απο την αρχή της συνταγής!
Όταν το μείγμα απλωθεί σε όλο το ταψί , βάζουμε το γλυκό στο φούρνο
το οποίο έχουμε ήδη ανάψει , και το ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς.





Μόλις το γλυκό βγεί απο το φούρνο , ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε τη ζαχαρη και το νερο σε ενα κατσαρολάκι κι αν θέλουμε ρίχνουμε και μια βανίλια.
Το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει , μόλις αρχίσει να βράζει , μετράμε 5 λεπτά και έπειτα το βγάζουμε απο τη φωτιά και είναι έτοιμο.
 Μόλις το γλυκό είναι χλιαρό , προς κρύο το ρίχνουμε στο γλυκό μας!
Δείτε τι ομορφο χρυσο-πορτοκαλί χρώμα που έχει.....
Το αφήνουμε κάποιες ώρες να "τραβήξει" το σιρόπι και όταν είναι έτοιμο 
κόβουμε σε κομμάτια καο σερβίρουμε , μαζί με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι!

Υπέροχο έτσι?
Που να δείτε και τι νόστιμο είναι!!!!!
<3
Ελαφρύ και πεντανόστιμο ^_^

Αυτή ήταν η συνταγή μου!
Πώς σας φάνηκε?
Έχετε δοκιμάσει ποτέ αυτό το γλυκό?
Θα χαρώ πολύ , εαν το κάνετε να μου στείλετε φωτογραφίες στο facebook

Φιλιά πολλά πολλά σε όλες σας!
:-* :-* :-* 

4 σχόλια:

  1. μμμμ!!!!! φαίνεται πεντανόστιμο!!! θα το δοκιμάσω σίγουρα!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είναι πολύ ωραίο γλυκό! έχω ακριβώς την ίδια συνταγή αλλά με 3 αβγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πω πω είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά!!! έχω κι εγώ μια συνταγή (λιγάκι διαφορετική) από τη θεία μου και μιλάμε μπορώ να φάω και όλο το ταψί σε μια μέρα!!! :) ευχαριστούμε!! φιλάκια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτού του είδους η πορτοκαλόπιτα μ αρέσει!!Δεν είμαι τόσο φαν ώστε να την φτιάξω στο σπίτι αλλά είναι όντως πολυ ωραία και ελαφριά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή