Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

"Πειράματα" στην κουζίνα! -> Γύρος στο... τηγάνι!

Καλησπέρα κορίτσια!!!
Μου ήρθε μια έμπνευση της στιγμής και αποφάσισα να ξεκινήσω μια καινούρια θεματική ενότητα στο blog μου με θέμα τη μαγειρική! Επειδή γενικά ασχολούμε με το μαγείρεμα και πειραματίζομαι στο να φτιάχνω διάφορα γλυκά και φαγήτα αποφάσισα κάθε φορά που φτιάχνω μια συνταγή , να σας τη δείχνω σε blog post ! Η καινούρια μου στήλη λοιπόν θα έχει όνομα "Πειράματα στην κουζίνα" !!! ^.^ Ελπίζω να σας αρέσει η καινούρια μου ιδέα!!!! =) Θα χαρώ πολύ να μου πείτε τη γνώμη σας στα σχόλια!!!!

Για σήμερα λοιπόν εχω για εσάς μια συνταγή πολύ ιδιαίτερη , για χοιρινό γύρο - σουβλάκι ή οπως αλλιώς το λέτε στην περιοχή σας! Η συνταγή αυτή είναι πολύ ξεχωριστή καθως έχει ενα υλικό έκπληξη το οποίο θα δώσει υπέροχη γευση στο κρέας!

Πάμε να δούμε τα υλικά:

Υλικά για το γύρο
ψαρονέφρι κομμένο σε λωρίδες
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
ελαιόλαδο
ξύδι
ρίγανη, θυμάρι, αλάτι , δενδρολίβανο
1/2 κουταλιά του γλυκού μέλι

Όπως βλέπετε τα υλικά είναι λίγα και εύκολα να τα βρείτε!  Το ψαρονέφρι είναι το φιλέτο του χοιρινού και είναι το πιο νόστιμο και το πιο άπαχο κρέας! Μπορείτε να πάρετε όσο κρέας θέλετε ανάλογα τις μερίδες που θέλετε να βγάλετε. πχ 1 ψαρονέφρι μας δίνει 4 μεγάλες μερίδες. Το υλικό έκπληξη που σας έλεγα είναι το ξύδι , το οποίο θα δώσει στο κρέας μοναδική γεύση , γιαυτό δεν πρέπει να το παραλείψετε! Σκόρδο , θυμάρι και δενδρολίβανο μη βάλετε αν δεν σας αρέσουν , αν και δένουν όμορφα με το χοιρινό!


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Κόβουμε το ψαρονέφρι σε πολύ λεπτές φετούλες και τις τοποθετούμε σε μπολ με καπάκι.
Μέσα στο ίδιο μπόλ ρίχνουμε τα μπαχαρικά , το λάδι , το ξύδι και το κρεμμύδι το οποίο έχουμε προηγουμένως κόψει σε λωρίδες. Με τα χέρια μας , πολύ καλά , πιέζουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Δοκιμάζουμε λίγη απο τη σάλτσα που έχει δημιουργηθεί και προσθέτουμε κι άλλο ξύδι και λάδι αν χρειάζεται. (Θέλουμε να υπάρχει η γεύση του ξυδιού στο μείγμα) . Στη συνέχεια κλείνουμε το καπάκι του μπόλ και αφήνουμε το μείγμα να "μαριναριστεί" για 4 ωρες τουλάχιστον (δεν είναι απαραίτητο απλά οσο πιο πολύ το αφήσουμε τόσο πιο νόστιμο θα γίνει. Αν δεν έχετε χρόνο αφηστε το μιση ωρίτσα.) Μόλις είναι έτοιμο  ρίχνουμε το μίγμα όπως είναι σε αντικολλητικό τηγάνι το οποίο καίει (δεν συμπληρώνουμε λάδι γιατί έχει το μίγμα) και ψήνουμε πρώτα από τη μία πλευρά (χωρίς να ανακατεύουμε) και μετά από την άλλη.  Χρειάζεται λίγη ώρα για να γίνει γιαυτό πρέπει να είμαστε απο πανω να το προσέχουμε μην καεί! Όταν είναι έτοιμο , το αδείαζουμε σε καθαρό σκεύος , στρωμένο με χαρτί κουζίνας!
Αυτό ήταν!


Για τις πιτούλες τώρα , εγω παίρνω κατεψυγμένες έτοιμες και τις ζεσταίνω στην τοστιέρα!
Μπορείτε αν θέλετε όμως να τις ετοιμάσετε στο τηγάνι με λίγο λαδάκι μέχρι να ροδίσουν. Ότι σας αρέσει και σας βολευει! Μέσα στην πίτα σας μπορείτε μαζι με το κρέας να βάλετε και ντομάτα , κρεμμύδι , τζατζίκι και οτι άλλο τραβάει η όρεξη σας! 
Α! και τώρα που είπα τζατζίκι , θα σας δώσω και μια συνταγή για σπιτικό τζατζίκι:

Υλικά για το τζατζίκι
1 αγγούρι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
500 γραμμάρια γιαούρτι
ελαιόλαδο
ξύδι
άνιθος
1/2 κουταλιά του γλυκού μέλι προαιρετικά

 Για το τζατζίκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά αφού έχουμε ήδη στραγγίσει το αγγούρι.
Από το αγγούρι αφαιρούμε τα σπόρια του το περνάμε στο μπλεντεράκι και στραγγίζουμε τον πολτό σε μια πετσέτα.
Καλό θα είναι το σκόρδο και το ελαιόλαδο να τα περάσουμε και αυτά στο μπλέντερ για να γίνει πιο ομοιογενές.

Μπορεί το ξύδι να σας φαίνεται παράξενο σαν υλικό , αλλά θα δείτε οτι θα είναι το πιο νόστιμο κρέας που έχετε φάει! Σ'αυτή τη συναγή το μυστικό είναι στο μαρινάρισμα!

ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!
Ελπίζω να σας άρεσε η καινούρια μου ιδέα!
Πείτε μου στα σχόλια την άποψή σας καθώς και αν σας άρεσε η συνταγή!
Αν σας άρεσε η καινούρια στήλη πείτε μου , ωστε να τη συνεχίσω!
Πολλά φιλιά σε όλες!
Τα λέμε σύντομα!!!!<3


 


9 σχόλια:

  1. Μμμμμμμ!!Τρέχουν τα σάλια μου!!Τί μου κάνεις;;;Τέλειο φαίνεται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ιιιιι! πείνασα πάλι! τέλεια συνταγή και εύκολα υλικά :))
    εννοείται και να συνεχίσεις τα πειράματα στην κουζίνα ^_^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mμμμ πολύ ωραία συνταγή και στήληηη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πω,πω τι μου κάνεις και είμαι σε φάση δίαιτας!!! ΑΛΛΑ θα το δοκιμάσω σίγουρα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αααα τέλεια!!!! λατρεύω το φαγητό!!!! χε χε... πολύ χαίρομαι για τη νέα σου στήλη!!!!! θα εμπνευστούμε!!!!! :) καλή εβδομάδα, φιλάκια πολλά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. You are an amazing cook...:-) latrevw tis sthles mageirikhs.....poly omorfh h idea sou, afou to'xeis..;-) i found your blog&really like much...would you like to follow each other;?let me know..
    http://styleinthessbiky.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή