Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Random tips, tricks etc for you!





Γειά σας!!! Μετά απο αρκετό καιρό μια αγαπημένη σας σειρά αναρτήσεων επέστρεψε ! Σήμερα θα μιλήσουμε για τα αιθέρια έλαια, τί είναι , πόσα και ποιά είναι και τί μας προσφέρουν! Ελπίζω να σας αρέσει το σημερινό θεμα και το να διαβάσετε - αγαπήσετε οπως κάνατε και με τα προηγούμενα!!!
 Για πάμε. . . . . .




Τί είναι τα Αιθέρια Έλαια;

.Tα αιθέρια έλαια είναι φυσικές σύνθετες οργανικές ενώσεις με έντονη οσμή οι οποίες περιέχονται σε μικροσκοπικούς εξωτερικούς αδένες ή αδένες που βρίσκονται βαθιά μέσα στις ρίζες , στο ξύλο, στα φύλλα, στα άνθη και στους καρπούς του φυτού ή του δέντρου. Είναι μια συμπυκνωμένη και πολύ δυνατή παρουσίαση των θεραπευτικών δυνατοτήτων κάθε φυτού, αποτελώντας παράλληλα την ουσία και την ψυχή του. Για αυτό και ο σωστός τρόπος απόσταξης, ο τόπος προέλευσης, ο τρόπος καλλιέργειας, ο χρόνος συγκομιδής, ο σωστός και υπεύθυνος τρόπος συσκευασίας, φύλαξης και διακίνησης, μπορούν να μας εξασφαλίσουν την ακεραιότητα και την όσο μεγαλύτερη οφελιμότητα των αιθέριων ελαίων.
Tα αγνά αιθέρια έλαια δεν έχουν καμία σχέση με τα συνθετικά τα οποία χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο η αρωματοποιϊα (κολώνιες, σαπούνια, αφρόλουτρα κ.α.). Τα συνθετικά αιθέρια έλαια εκτός απο την ελκυστική οσμή τους δεν

διαθέτουν τις θεραπευτικές ιδιότητες των αγνών αιθέριων ελαίων. Είναι πολύ φθηνότερα κάτι που τα κάνει πιο εμπορεύσιμα και προσεγγίσιμα αλλά δεν έχουν οφελιμότητα. Γι'αυτό είναι καλό να προσέχει κανείς τι αγοράζει, από

που το προμηθεύεται και να μην αρκείται μόνο στην εμφανίσιμη συσκευασία και στην όμορφη οσμή, παράγοντες οι οποίοι δεν εξασφαλίζουν το θεραπευτικό αποτέλεσμα.



 Πόσα και ποιά είναι τα αιθέρια έλαια και πως μας ωφελεί το καθένα απο αυτά???:

ΑΒΟΚΑΝΤΟ: Το αβοκάντο περιέχει κορεσμένα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, βιταμίνες Α, Β και D και είναι πλούσιο σε λεκιθίνη. Παρά την πυκνότητά του, το λάδι αβοκάντο έχει την ικανότητα να διεισδύει στα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας. Έτσι είναι πολύ αποτελεσματικό στο ξηρό δέρμα και τις ρυτίδες. Θεωρείται πως το αβοκαντέλαιο δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στις ευαίσθητες επιδερμίδες.  Ιδανικό γύρω από τα μάτια και το στόμα ενάντια στις ρυτίδες.Τα ταλαιπωρημένα και θαμπά μαλλιά το λατρεύουν!
ΑΓΡΙΟΤΡΥΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ: Πλούσιο σε απαραίτητα λιπαρά οξέα ,μαλακτικό και αντιγηραντικό λαδάκι. Κατάλληλο για πολύ ξηρό-γερασμένο δέρμα , για ουλές και ραγάδες!!!
ΑΜΑΜΕΛΙΔΑ: Σταματά το αίμα στις ρινορραγίες (βαμβάκι εμβαπτισμένο). Ως αιμοστατικό ανακουφίζει τους πόνους των κιρσών και θεωρείται ιδανικό σε διαταραχές αιμορροΐδων και φλεβικών κιρσών καθώς και σε αιμορροΐδες που αιμορραγούν. Πολύ καλό αποσυμφορητικό των κακώσεων και των μωλώπων (με κομπρέσες). Εποικοδομητικό σε ότι αφορά τη δομή των αγγείων, κατάλληλο για όσους έχουν τάση για ρήξη αγγείων. Πολύ καλό για πλύσεις γεννητικών οργάνων  Το νερό της αμαμηλίδας τονώνει και ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα
ΑΜΥΓΔΑΛΕΛΑΙΟ: Το κλασσικότερο και πιο ευεργετικό λάδι για την παρασκευή καλλυντικών (μάσκες). Ιδανικό για τον καθαρισμό του μακιγιάζ των ματιών και την απομάκρυνση του μέϊκ - απ. Πολύ καλό για την επάλειψη του δέρματος των βρεφών. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες E-F-B. Χρησιμοποιείται ως βάση μακιγιάζ και ως φορέας για τα αιθέρια έλαια. Τοποθετείται απευθείας στο δέρμα για επώδυνους ερεθισμούς και φαγούρα. Είναι μαλακτικό τρέφει και απαλύνει το δέρμα, τρέφει και τονώνει τις βλεφαρίδες και τα νύχια, χαρίζει λάμψη στα μαλλιά. Κατάλληλο για ξηρές επιδερμίδες (πρόσωπο και σώμα).
ΑΡΚΕΥΘΟΣ: χρησιμοποιείται στη θεραπεία της κατακράτησης υγρών, της κυτταρίτιδας, των ρευματικών και αρθριτικών πόνων, των αιμορροΐδων, των πόνων περιόδου, καθώς και στα κρυολογήματα και στις ιώσεις. Είναι χρήσιμο επίσης, στις μολυσμένες πληγές και σε δερματικά προβλήματα, όπως λιπαρό δέρμα και ακμή. Ο άρκευθος κατευνάζει την ανησυχία, τη νευρικότητα και το στρες.
ΑΡΝΙΚΑ: Το λάδι άρνικας περιέχει αμίνες, υδατάνθρακες, κουμαρίνες, φλαβονοειδή, τριτερπενοειδή, θυμόλη κ.α. Έχει την ιδιότητα να ενεργοποιεί τους θεραπευτικούς μηχανισμούς του οργανισμού. Οι ιδιότητες του ελαίου είναι αντιαρθριτικές, αντιρευματικές, αντισηπτικές, απολυμαντικές, αντιφλεγμονώδεις. Γι΄αυτό χρησιμοποιείται στη θεραπεία μυϊκών πόνων, αιματωμάτων, διαστρεμμάτων, φλεβίτιδας. Χρησιμοποιείται επίσης ως θερμαντικό μέσο (μασάζ) πριν από την άθληση και ως χαλαρωτικό μετά την άθληση. Ως λάδι βάσης δεν πρέπει να χρησιμοποιείται καθαρό, αλλά διαλυμένο σε μια αναλογία 30/70, άρνικας /αμυγδαλέλαιου ή σταφυλοκουκουτσέλαιου.
ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ: Ηρεμιστικό (στο μπάνιο). Ανακουφίζει από το άγχος, βελτιώνει την κυκλοφορία. Για κατάθλιψη, προβλήματα γαστρεντερικά, για κρυολογήματα. Πρώτη βοήθεια για τσιμπήματα φιδιών και σφήκας (αδιάλυτο), όχι σε εγκύους.
ΒΕΡΥΚΟΚΕΛΑΙΟ:   Παράγεται από το κουκούτσι του βερίκοκου. Είναι υψηλής ποιότητας φυτικό λάδι πλούσιο σε βιταμίνη Α που απορροφάται εύκολα από την επιδερμίδα. Λάδι ουδέτερο και ευεργετικό κατάλληλο για την παρασκευή απαλών και μεταξένιων καλλυντικών (μάσκες προσώπου και μαλλιών). Μειώνει αποτελεσματικά τις ρυτίδες που εμφανίζονται στο πρόσωπο εξαιτίας της κούρασης. Πρόκειται για ένα φυσικό ενυδατικό. Είναι κατάλληλο για ξηρό δέρμα προσώπου και σώματος. Απαλείφει επίσης τους μαύρους κύκλους των ματιών. Είναι ηρεμιστικό του νευρικού δικτύου του προσώπου, χάρη στο βρώμιο και στο μαγνήσιο που είναι αντισπασμωδικά. Αυτή η καταπραϋντική δράση του ενεργεί αντιρυτιδικά. Στη δράση αυτή προστίθεται η ενισχυτική δράση του στην ελαστικότητα της κεράτινης που οφείλεται στο αφομοιώσιμο θείο που περιέχει.
ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ: Το ιδανικότερο φυτικό λάδι για επούλωση πληγών. Αντιφλενμονώδες, μοναδικό για ωτικές χιονίστρες (πληγές πίσω από τα αυτιά με έντονη φαγούρα). Μόνο του ή μαζί με βούτυρο κακάο είναι κατάλληλο για σκασμένα χείλη (μπεν μαρί). Καταπραϋντικό της έντονης φαγούρας από μυκητιάσεις των νυχιών και του δέρματος (μαζί με καλεντούλα). Μπορεί να βοηθήσει σε περιπτώσεις έρπητα, λύκου, καρκινικών ελκών, επιχειλίου έρπητα (μαζί με καλεντούλα). Αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα που αφορούν γεννητικά όργανα και των δύο φύλων όπως οι ερεθισμοί, οι κοκκινίλες, τα τσουξίματα
ΓΑΡΥΦΑΛΟ: Ανακουφίζει από τον πονόδοντο, ιγμορίτιδα, κρυολογήματα, βρογχίτιδα, άσθμα, νευραλγία, υπέρταση, διάρροια, δυσπεψία. Για δερματολογικά (λύκος, ιλαρά, ψώρα). Εντομοαπωθητικό. Πολύ δυνατό αιθέριο έλαιο, χρησιμοποιείται με μέτρο, όχι σε εγκύους.
ΓΕΡΑΝΙ: Για διάρροια και γαστρεντερικά προβλήματα, πέτρες στο ουροποιητικό. Για μολύνσεις του στόματος (πλύσεις με μια σταγόνα σ’ ένα ποτήρι νερό). Αιμορραγίες κλιμακτηρίου, λευκόρροια, στειρότητα. Κυτταρίτιδα, εμμηνόπαυση.
ΓΙΑΣΕΜΙ:  Τονωτικό του νευρικού συστήματος, ψυχοσωματικά προβλήματα, γυναικολογικά προβλήματα, αναπνευστικό, αντισηπτικό, για ξηρά ευερέθιστα δέρματα, ρυτίδες.
ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ:  Το έλαιο του γκρέιπφρουτ βοηθά στη μείωση της κυτταρίτιδας. Κάνοντας μασάζ στην προβληματική περιοχή βοηθά στην αποβολή τοξινών από τους ιστούς. Το λεπτό και φρουτώδες άρωμά του, το κάνει ευχάριστο πρόσθετο σε λοσιόν δέρματος, τονωτικό μαλλιών, λάδια μπάνιου και αφρόλουτρα. Όταν χρησιμοποιείται φειδωλά, κάνει καλό στις λιπαρές επιδερμίδες και σε εγκαύματα. Όπως όλα τα έλαια κίτρου, το γκρέιπφρουτ είναι αναζωογονητικό και αναπτερωτικό. Βοηθά στην καταπολέμηση ήπιας κατάθλιψης, ανησυχίας, νευρικής έντασης και διευκολύνει τη διαύγεια σκέψης.
ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ: Για νευρική δυσπεψία, τυμπανισμό, ημικρανίες, επώδυνες περίοδοι, άσθμα, βήχας, δυσκολία στην αναπνοή. Γαλακτογόνο σε περιπτώσεις λίγου γάλακτος. Για καθαρισμό, γυάλισμα των δοντιών και καθαρή αναπνοή, όχι σε εγκύους.
ΔΑΦΝΕΛΑΙΟ: Παράγεται από τα φύλλα και τους καρπούς της Δάφνης. Δυναμώνει τα μαλλιά και σταματά την τριχόπτωση
ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ:
Το δενδρολίβανο έχει εντυπωσιακές θεραπευτικές ιδιότητες και είναι ένα εξαιρετικό τονωτικό του νευρικού συστήματος. Από το ξεκίνημα του πολιτισμού, το δενδρολίβανο συσχετίζεται με το μυαλό και τη βελτίωση της μνήμης. Το έλαιο είναι πρωταρχικά αντισηπτικό και αντιβακτηριακό. Βοηθά στον καθαρισμό της φλεγμονής από το κεφάλι και το στήθος κι έτσι καταπολεμά τη βρογχίτιδα, την καταρροή και το κρύωμα. Το δενδρολίβανο έχει αναλγητικές ιδιότητες κι έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μπάνιο και σε μασάζ για ρευματικούς και αρθριτικούς πόνους.
ΔΥΟΣΜΟΣ: Το Αιθέριο Έλαιο Δυόσμου έχει ένα φρέσκο άρωμα παρόμοιο με αυτό της μέντας αλλά πιο γλυκό και χρησιμοποιείται ευρέως για την ανανέωση του σώματος και του πνεύματος δεδομένου ότι χαρίζει τόνωση και ανακούφιση από κόπωση. Επίσης, είναι ιδιαίτερα γνωστό για τις στυπτικές, αποσυμφορητικές, διουρητικές και αποχρεμπτικές του ιδιότητες.
ΕΛΑΤΟ: Αντισηπτικό, αναζωογονητικό. Για άσθμα, βρογχίτιδα
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: Ο βασιλιάς των ελαίων. Είναι πολυ πλούσιο σε απαραίτητα λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε. Είναι θρεπτικό,μαλακτικό και προστατευτικό! Αποτρέπει την ξηρότητα και την εμφάνιση ρυτίδων. Φροντίζει τα ξηρά μαλλιά και τα ευθραυστα νύχια!!!
ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΣ: Εμπορικώς, το έλαιο του ευκαλύπτου χρησιμοποιείται σε εισπνεόμενα, σιρόπια για το βήχα, αντισηπτικές αλειφές και οδοντόκρεμες. Χρησιμοποιείται επίσης στην κτηνιατρική και την οδοντιατρική. Το αιθέριο έλαιο του ευκαλύπτου είναι πολύ γνωστό ως αποσυμφορητικό εισπνεόμενο για το βήχα, το κρύωμα και την καταρροή. Ο ευκάλυπτος είναι καλό αντισηπτικό για τις πληγές και αποτελεσματικό στη θεραπεία του έρπη. Ο ευκάλυπτος απωθεί ή σκοτώνει αποτελεσματικά τα έντομα και γι΄αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί διαλυμένο στην επιδερμίδα ή σε αρωματικό λύχνο. Η δροσιστική και διεισδυτική ιδιότητα του ευκαλύπτου ευνοούν την πνευματική συγκέντρωση και τη λογική σκέψη.
ΘΥΜΑΡΙ:  Γενικό τονωτικό, για νευρική εξάντληση, χαμηλή πίεση. Τονωτικό του τριχωτού της κεφαλής, αντισηπτικό και προφυλακτικό για τη γρίπη και το συνάχι, τη βρογχίτιδα, κοκίτη, ιγμορίτιδα, αμυγδαλίτιδα, βραχνάδα, άσθμα, εμφύσημα, προβλήματα πέψης, όχι σε εγκύους.
ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑ: Το λάδι της καλεντούλας είναι πολύ καλό για τα προβλήματα της νεανικής επιδερμίδας. Λόγω των φλαβονοειδών και σαπωνίνων που περιέχει, θεωρείται ότι έχει στυπτική, αντιφλεγμονώδη, τονωτική και δροσιστική δράση, για αυτό και χρησιμοποιείται σε ήπιους δερματικούς ερεθισμούς, ήπια εγκαύματα και κοκκινίλες. Θεωρείται ιδανικό για τη φλεβίτιδα και τους κιρσούς (ελαφρό μασάζ). Πολύ καλό για την καταπολέμηση των φλεγμονών στις χιονίστρες, στις ρευματικές αρθρώσεις και για την τόνωση των ιστών του δέρματος. Έχει έντονη αντισηπτική δράση σε περιπτώσεις ακμής με έξαψη που δεν προέρχονται από ορμονικά προβλήματα και σε μολυσματικές πληγές. Ευεργετικό σε στοματικές πλύσεις για άφθες και επιχείλιο έρπητα.
ΚΑΝΕΛΑ: Καλό για το κυκλοφορικό, την καρδιά το νευρικό σύστημα. Τονωτικό, σεξουαλικό, χαλαρωτικό, κόβει την όρεξη, αντισηπτικό. Για σπασμούς, αναιμία, εξάντληση, διάρροια, δυσκοιλιότητα, προβλήματα πεπτικού, φούσκωμα. Καταπολεμάει τις ψείρες, ψώρα, σκουλήκια, τυμπανισμό, βήχα. Χρήσιμο στη ζαχαροπλαστική – μαγειρική, όχι σε εγκύους.
ΚΑΡΟΤΕΛΑΙΟ: Το καροτέλαιο έχει βαθύ κόκκινο χρώμα και προέρχεται από την επεξεργασία ολόκληρου του καρπού του φυτού Daucus Carota. Είναι πλούσιο σε σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, χαλκό, ψευδάργυρο, προβιταμίνη Α, βιταμίνη Β, C και καροτίνη. Το καροτέλαιο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Χρησιμοποιείται στην ενυδάτωση και αντιγήρανση του δέρματος, στην επανόρθωση των ταλαιπωρημένων μαλλιών και στην επούλωση πληγών.
ΚΑΣΤΑΝΕΛΑΙΟ: Προέρχεται από τη φλούδα της άγριας καστανιάς. Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος (μασάζ στο σώμα) και είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τα μικρά αγγεία. Έτσι, είναι ιδανικό για όσους έχουν κυκλοφορικά προβλήματα και έχει πολύ καλή αντιφλεγμονώδη επίδραση σε περιπτώσεις διαταραχών της φλεβικής κυκλοφορίας, όπως οι κιρσοί και οι αιμορροΐδες. Με κατάπλασμα στο στήθος καταπολεμά το βήχα από κοκκίτη.
ΚΑΡΥΔΑ: Περιέχει βιταμίνη Ε και γλυκερίνη. Βοηθάει στις ρίζες των μαλλιών. Είναι στυπτικό και πολύ καλό για λιπαρά ή λαδωμένα μαλλιά. Δίνει ελαστικότητα στην τρίχα. Στερεοποιεί και πήζει τις κρέμες. Είναι ιδανικό για μαύρισμα και πολύ καλό φίλτρο των υπεριωδών ακτίνων του ήλιου (σε συνδυασμό με καροτέλαιο και σουσαμέλαιο). Με την πρόσθεση βιταμίνης F μπορεί να αποκτήσει πολύ μεγάλο δείκτη προστασίας ως αντιηλιακό (έως και 20 βαθμούς). Λόγω της τροπικής προέλευσης της, τον χειμώνα παγώνει έξω από τη θερμοκρασία του δωματίου
ΚΑΡΥΔΕΛΑΙΟ: Το λάδι του καρυδιού (Walnut oil) έχει τονωτικές, ενυδατικές και αντιερεθιστικές ιδιότητες, και είναι κατάλληλο για το πρόσωπο και το σώμα. Έχει ευχάριστο άρωμα, απορροφάται πλήρως απο το δέρμα και αποτελεί άριστη βάση για αρωματοθεραπεία προσώπου και σώματος. Προσφέρει σημαντική βοήθεια στην αντιγήρανση με την αναγεννητική και ενυδατική του δράση, και έχει μαλακτικές και τονωτικές ιδιότητες.μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά σαν κρέμα για κοψίματα και γδαρσίματα προστατεύοντας από μόλυνση και βοηθώντας το δέρμα να επουλωθεί πιο γρήγορα. Μπορεί επίσης να εμποδίσει τη δημιουργία ουλών. Πολλές φορές την εβδομάδα, κάνετε μασάζ με καρυδέλαιο στο τριχωτό της κεφαλής για μια εύκολη θεραπεία της πυτιρίδας. Το καρυδέλαιο είναι πολύ αποτελεσματικό για το καθάρισμα του προσώπου από μακιγιάζ.
ΚΑΣΤΟΡΕΛΑΙΟ: Το καστορέλαιο είναι ένα φυτικό έλαιο που λαμβάνεται από το φασόλι του φυτού Ρίκινος ο Κοινός (Ricinus communis). Η απόχρωσή του είναι υποκίτρινη και είναι σχεδόν άοσμο.
Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη Ε θεωρείται δραστικό στοιχείο για την καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος. Επιπλέον εφαρμόζεται στη θεραπεία των λειχήνων, των αποστημάτων, των μωλωπισμών, της ξηροδερμίας, της δερματίτιδας, των ηλιακών εγκαυμάτων, των ανοιχτών ελκών και άλλων δερματικών νόσων. Η ενυδατική και μαλακτική του δράση είναι τόσο αποτελεσματική που το καστορέλαιο χρησιμοποιείται συνήθως ως  αντιρυτιδική θεραπεία. Όταν εφαρμόζεται τακτικά, αυξάνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας, κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο μαλακό και μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων. Πολλοί άνθρωποι μαρτυρούν πως η χρήση του έλαιου είναι αποτελεσματική στην εξαφάνιση των ραγάδων και στο άνοιγμα του χρώματος των κηλίδων που δημιουργούνται λόγω ηλικίας στην επιδερμίδα των χεριών και του προσώπου.
ΚΕΔΡΟΣ: Για χρόνιες καταστάσεις άγχους, συμπτώματα παράλυσης, πληγές. Ενάντια στο συνάχι και γενικά βλέννες. Εντομοαπωθητικό, εντομοκτόνο, απολυμαντικό (για το σκόρο, λίγες σταγόνες στη ντουλάπα). Σε περιπτώσεις ακμής, τριχόπτωσης, αλωπεκίας, πιτυρίδας, σμηγματόρροιας. Εξάγεται από ρητίνη, όχι σε εγκύους.
ΚΙΣΣΟΣ: Θεωρείται το αποτελεσματικότερο λάδι για την κυτταρίτιδα. Βοηθάει στη λιποδιαληση.
ΚΥΠΠΑΡΙΣΙ: Η επίδραση του αρώματός του, είναι καταπραϋντική. Η οσμή του συνήθως αναφέρεται ως εξισορροπιστική, καθιστώντας το κυπαρίσσι ιδανικό για τη χρήση του σε λύχνο, βοηθώντας το διαλογισμό. Μπορεί να αποκαταστήσει την ηρεμία σε ένα διαταραγμένο νευρικό σύστημα. Μας βοηθάει να ισορροπήσουμε και μας υπενθυμίζει να δώσουμε προσοχή στις ανάγκες μας.Η θεραπευτική δράση του κυπαρισσιού είναι οτι κυρίως, είναι στυπτικό. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία τραυμάτων, αιμορροΐδων (κιρσούς), καθώς και για την αναστολή της υπερβολικής εφίδρωσης (π.χ. ιδρωμένα πόδια, εμμηνοπαυσιακές εξάψεις). Επίσης, συνιστάται για το βήχα και τη βρογχίτιδα.Όσο αφορά την ομορφιά, το κυπαρίσσι είναι καλή επιλογή για το λιπαρό δέρμα και τα μαλλιά. Η διουρητική του δράση το καθιστά ένα πολύτιμο συστατικό σε μείγματα λαδιών μασάζ για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.
ΛΕΒΑΝΤΑ: Ιστορικά, η λεβάντα έχει εκτιμηθεί για τις εντυπωσιακές θεραπευτικές της ιδιότητες και γι’ αυτό είναι από τα σημαντικότερα αιθέρια έλαια. Είναι ένα φυσικό αντιβιωτικό, αντισηπτικό, αντικαταθλιπτικό, ηρεμιστικό, αποτοξινωτικό, αλλά και προάγει τη θεραπεία εμποδίζοντας τη δημιουργία ουλών. Τα περισσότερα αιθέρια έλαια πρέπει να διαλυθούν σε μια βάση πριν χρησιμοποιηθούν, αλλά η λεβάντα είναι εξαίρεση λόγω της ήπιας δράσης της. Το ξεχωριστό αλλά ελαφρύ άρωμα της λεβάντας επιδρά χαλαρωτικά και φέρνει μια ισορροπία μεταξύ σώματος και πνεύματος. Η λεβάντα κάνει καλό στο μυϊκό πόνο, όταν προκαλείται από ένταση, γυμναστική ή ρευματισμούς. Η ήπια φύση του ελαίου το κάνει ιδανικό για παιδιά αλλά και για μωρά. Η λεβάντα είναι χρήσιμη στις παιδικές λοιμώξεις και βοηθάει στον κατευνασμό του θυμού και της αναστάτωσης.
ΛΕΜΟΝΙ: Αντισηπτικό, για φλεγμονές στόματος και γλώσσας, σε πληγές, έρπη, τσιμπήματα εντόμων, χιονίστρες). Κατάλληλο για περιποίηση μαλλιών (στο ξέβγαλμα), λιπαρού δέρματος, ρυτίδων. Για αναιμία, κιρσούς, σπασμένα αγγεία, υπέρταση, διαβήτη, αρθριτικά, ρευματισμούς. Ενδείκνυται για κυτταρίτιδα, παχυσαρκία, αποβολή των τοξινών από τα νεφρά..
ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ: Το μανταρινέλαιο έχει αντισηπτική ,αντισπασμωδική δράση ,cytophylatic ,depurative . Είναι ηρεμιστικό τονωτικό και στομαχικό.
ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΑ: Αντισπασμωδικό και καταπραϋντικό. Τονωτικό για την καρδιά, το ουροποιητικό, το νευρικό και το πεπτικό σύστημα. Φάρμακο για την ημικρανία, αϋπνία, κρυολόγημα, μελανιές, μυϊκούς πόνους, διαστρέμματα,
ΜΑΡΑΘΟΣ: Καλό για το γαστρεντερικό σύστημα, λόξιγκα, ναυτία, εμετό, παχυσαρκία, κατακράτηση υγρών. Διουρητικό, βοηθά τον καθαρισμό των νεφρών από τις πέτρες. Επίσης, βοηθά την αδύνατη όραση. Όχι σε εγκύους.
ΜΕΝΤΑ: Νέες έρευνες έχουν επιβεβαιώσει τη θρεπτική αξία της μέντας. Είναι γνωστό ότι είναι ιδιαίτερα ευεργετική στο πεπτικό σύστημα και παραδοσιακά χρησιμοποιείται ως χωνευτικό μετά το δείπνο και σε λικέρ. Το τσάι της μέντας είναι αποτελεσματικό στη ναυτία, στη δυσπεψία, στην καούρα, στο φούσκωμα και ανακουφίζει από τον στομαχικό πόνο και τον κολικό. Το αιθέριο έλαιο της μέντας χρησιμοποιείται για την ανακούφιση του πόνου. Η περιεκτικότητά της σε μενθόλη προκαλεί ψύξη στην επιδερμίδα και στους μύες, λειτουργώντας έτσι σαν ήπιο τοπικό αναισθητικό. Η εισπνοή της με ατμό είναι εξαιρετικό για το βήχα, τη βρογχίτιδα, το κρύωμα και τη γρίπη. Η αντιφλεγμονώδη, αναλγητική και αναισθητική ιδότητά της την καθιστά αποτελεσματική στο μυικό πόνο, τον πονοκέφαλο και τον πονόδοντο. Το αναζωογονητικό άρωμα της μέντας καθαρίζει το μυαλό και βοηθά στη διαύγεια σκέψης.
ΝΥΧΤΟΛΟΥΛΟΥΔΟ:  Το φυτικό έλαιο Νυχτολούλουδου είναι ένα πολύτιμο λάδι στην φροντίδα του δέρματος για την αξιοσημείωτη ουσιαστική περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα, που αποτελείται πρώτιστα από το λινολενικό οξύ ωμέγα-6 EFAs και το λινολενικό οξύ γάμμα .Το νυχτολούλουδο χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία και φυσικά στην φροντίδα του δέρματος για να βοηθήσει πολλά προβλήματα του δέρματος συμπεριλαμβανομένου του εκζέματος.Το Νυχτολούλουδο είναι ακριβό και συνδυάζεται συνήθως σε μια μικρή (συχνά 10%) διάλυση με άλλα έλαια βάσης . Από τη φύση τους, τα αιθέρια λιπαρά οξέα καταστρέφονται γρήγορα. Έχει μικρή διάρκεια ζωής.
ΠΑΤΣΟΥΛΙ: Για δεκαετίες, το πατσουλί χρησιμοποιόταν στην παραδοσιακή ιατρική της Μαλαισίας, της Κίνας και της Ιαπωνίας. Το πατσουλί έχει αντιμυκητιακή, αντιφλεγμονώδη, αντιβακτηριακή και στυπτική ιδιότητα. Το τσάι από τα φύλλα του φυτού βοηθά στη διάρροια και στον πυρετό και επιδρά θετικά στην ανάρρωση. Είναι επίσης πολύτιμο για την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα και για την περιποίηση των μαλλιών. Το πατσουλί είναι χρήσιμο στη νευρική εξάντληση και στο υπερδιεργεμένο πνεύμα. Βοηθά επίσης στην επαναφορά συναισθηματικής ισορροπίας.
ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ: Το περγαμόντο χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως αρωματικό και συστατικό στην μαγειρική. Σήμερα το περγαμόντο είναι γνωστό για τις πολλές χρήσεις του στην αρωματοποιία και την κοσμετολογία. Επίσης, το περγαμόντο βοηθά στην αναζωογόνηση του πνεύματος, διώχνοντας την ανησυχία και θεραπεύοντας την κατάθλιψη. Πολλές έρευνες επιβεβαιώνουν αυτά τα πλεονεκτήματα και δείχνουν ότι το άρωμα του περγαμόντου ηρεμεί το νευρικό σύστημα. Είναι επίσης αντισηπτικό, αντισπασμωδικό καθώς και αρωματικό. Επιδρά αποτελεσματικά σε κοψίματα και μώλωπες της επιδερμίδας.
ΠΕΥΚΟ: Αναζωογονητικό για τον εγκέφαλο. Δυνατό αντισηπτικό για το ουροποιητικό σύστημα και το συκώτι. Ενδείκνυται για κούραση, ένταση, νευρικότητα, αϋπνία, μυϊκές κράμπες, ρευματισμούς, πόνους στις αρθρώσεις και στην πλάτη, βήχα, δυσκολία στην αναπνοή. Εξάγεται από ρητίνη.
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Πεπτικά προβλήματα, ρυθμίζει τη λέμφο και εκκρίσεις. Κατάλληλο για παχυσαρκία, κατακράτηση υγρών. Καταστέλλει την ταχυπαλμία, αϋπνία, ηρεμιστικό (μπάνιο), τονωτικό.
ΡΙΓΑΝΕΛΑΙΟ: Για το άσθμα, τη βρογχίτιδα, το βήχα. Για έλλειψη όρεξης, κακή χώνευση, ακανόνιστες περιόδους, κυτταρίτιδα, ψείρα.
ΡΟΔΑΚΙΝΟ: Χρησιμοποιείται ιδιαίτερα από τη βιομηχανία καλλυντικών μόνο του ή ως βάση για λάδια και κρέμες. Δεν είναι τόσο λιπαρό σαν λάδι.
ΣΑΝΔΑΛΟΞΥΛΟ: Το αιθέριο έλαιο του σανταλόξυλου έχει έντονα ηρεμιστικά αποτελέσματα. Είναι επίσης εξαίρετο αντισηπτικό του αναπνευστικού και ουροποιητικού συστήματος. Το έλαιο έχει έντονη μυρωδιά ξύλου, που το κάνει ευχάριστο στη θεραπευτική χρήση του.
ΣΗΣΑΜΕΛΑΙΟ: Το σησαμέλαιο εξάγεται από τους σπόρους ενός φυτού, το οποίο ανήκει στην κατηγορία Sesamum indicum και αποτελείται από γλυκερίδια λιπαρών οξέων όπως ελαϊκού, λινολαϊκού, παλμιτικού και στεατικού. Έχει χρώμα υποκίτρινο, είναι άοσμο και διαλύεται ελαφρώς σε αλκοόλη. Χρησιμοποιείται ως μάσκα στα πολύ ξηρά μαλλιά και στη ξηροδερμία του τριχωτού της κεφαλής. Προσφέρει ενυδάτωση στο δέρμα και δρα ως φυσικό αντιηλιακό κατά της UVB.
 ΣΙΤΕΛΑΙΟ: Το σιτέλαιο εξάγεται από τους σπόρους του σιταριού, έχει κιτρινοκόκκινο χρώμα και έντονη μυρωδιά. Περιέχει ακόρεστα λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και λεκιθίνη. Η μεγάλη περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε το καθιστά πολύ καλό συντηρητικό. Μειώνει τη ξηρότητα, μαλακώνει και θεραπεύει το δέρμα.
Χρησιμοποιείται κατά των ραγάδων, του εκζέματος και της ψωρίασης. Χρησιμοποιείται επίσης, ως λάδι για μασάζ αναμεμειγμένο με άλλα πιο λεπτόρευστα έλαια.
ΣΠΑΘΟΛΑΔΟ: Το σπαθόλαδο (αλλιώς βαλσαμέλαιο) παράγεται από τις ανθισμένες κορυφές του θεραπευτικού φυτού Υπέρικου. Έχει βαθύ κόκκινο χρώμα και είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Το όνομά του προέρχεται από τη χρήση του ελαίου στην επούλωση πληγών, από τα σπαθιά των στρατιωτών στην αρχαιότητα. Είναι αναλγητικό, αντιφλεγμονώδες και επουλωτικό. Είναι το περίφημο βάλσαμο των αρχαίων σπαρτιατών.
Βοηθάει στην κατάθλιψη διότι παρεμβαίνει στον οργανισμό όπως η χημική οξειδάση μονααμίνης (ΜΟΑ), μια μεγάλη κατηγορία αντικαταθλιπτικών φαρμάκων. Ενδείκνυται για την αντιμετώπιση δερματολογικών προβλημάτων και την επούλωση τραυμάτων. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται τους καλοκαιρινούς μήνες διότι είναι φωτοευαίσθητο και μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα 
ΣΤΑΦΥΛΟΚΟΥΚΟΥΤΣΕΛΑΙΟ: Είναι το λάδι από τα κουκούτσια σταφυλιού και συνήθως είναι διάφανο ή έχει μια χροιά κίτρινη ή πράσινη. Έχει λεπτή σύσταση και είναι πλούσιο σε λινολεϊνικό οξύ και βιταμίνη Ε. Τα βιοφλαβονοειδή που περιέχει εμποδίζουν την επίδραση των ελευθέρων ριζών και κατά συνέπεια το σταφυλοκουκουτσέλαιο έχει αντιγηραντικές ιδιότητες.
Το σταφυλοκουκουτσέλαιο χρησιμοποιείται στη σύσφιξη του δέρματος, σε δερματικά προβλήματα (ακμή), στην ενυδάτωση και τη θρέψη της επιδερμίδας. Χρησιμοποιείται ως λάδι για μασάζ καθώς και στην περιποίηση μαλλιών, χειλιών και σώματος.
ΣΠΟΡΟΣ ΡΟΔΙΩΝ: Το έλαιο σπόρων ροδιών είναι απίστευτα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά λόγω της περιεκτικότητας του σε πολυφαινόλες. Επίσης λέγεται για να ενεργεί ως αντιφλεγμονώδες. Είναι μια καλή επιλογή για τη χρήση στο ξηρό ,το ερεθισμένο και το γερασμένο δέρμα. Οι μελέτες προφανώς έχουν καταδείξει ότι το έλαιο σπόρου ροδιών μπορεί να προσφέρει προστασία ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και μπορεί να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα.
ΣΠΟΡΟΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙΩΝ: Το έλαιο σπόρου καρπουζιών είναι ένα πολύ διατροφικό λάδι με καλή απορρόφηση. Είναι μια καλή επιλογή για χρήση στο λιπαρό δέρμα αλλά μπορεί να είναι αποτελεσματικό σε όλους τους τύπους δερμάτων. Το ιξώδες, ήπιο άρωμα και η μεγάλης διάρκειας ζωή του προϊόντος στο ράφι το κάνουν ένα καλό για κάθε χρήση έλαιο βάσης στην αρωματοθεραπεί . Άλλα παχύτερα έλαια και τα έλαια με τις πιό σύντομη διάρκεια ζωής μπορούν να συνδυαστούν με το έλαιο σπόρου καρπουζιών για να εμπλουτίσουν τη σύσταση και το άρωμά και να μεγαλώσουν την διάρκεια ζωής του προϊόντος στο ράφι.
ΣΙΤΡΟΝΕΛΑ: Η σιτρονέλα είναι ένα αρωματικό φυτό που φύεται κυρίως στη Σρι Λάνκα και στην Ινδία. Χρησιμοποιούνταν για αιώνες από το ινδικό σύστημα φυσικής ιατρικής Ayurveda.Έχει εντομοαπωθητικές, αντισηπτικές, αντιβακτηριακές και ενδυναμωτικές ιδιότητες.
ΤΖΙΝΤΖΕΡ : Χαλαρωτικό, τονωτικό. Βοηθά το δέρμα να αναπνέει. Για διάρροια, κακή πέψη, ρευματισμούς. Καλό για τον πονόλαιμο, τυμπανισμό.
ΥΛΑΝΓΚ-ΥΛΑΝΓΚ: Γνωστό για το ωραίο άρωμά του. Θεωρείται ότι ρυθμίζει το ορμονικό σύστημα και την υπέρταση. Κατάλληλο για γαστροεντερικά προβλήματα, κατάθλιψη, ένταση, αϋπνία. Γνωστό για τις αφροδισιακές ιδιότητές του!
ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ: Τονωτικό (μπάνιο). Για τις παθήσεις και πόνους των αρθρώσεων (ρευματισμοί, αρθριτικά). Διουρητικό, καθαρίζει το δέρμα, για ακμή, έκζεμα, δερματίτιδα, τριχόπτωση, ρυθμίζει τη σμηγματόρροια και την ενδοκρινική ισορροπία. Ενδείκνυται για συσσώρευση λίπους, παχυσαρκία, κατακράτηση υγρών.
ΦΟΥΝΤΟΥΚΕΛΑΙΟ: Ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος, συσφίγγει τους πόρους , μαλακώνει και προστατεύει το δέρμα. Έχει απαλή οσμή ξηρών καρπών και διεισδύει στην επιδερμίδα χωρίς να αφήνει λιπαρότητα.
ΦΥΚΙΑ: Περιέχει βρώμιο, ποτάσσιο, φωσφατίνες, αλγίνες, αλγινικό οξύ, μεγάλο ποσοστό ιωδινών και φυσικό οργανικό ιώδιο, θεωρείται το πιο διεισδυτικό έλαιο, γι' αυτό και φθάνει μέχρι την τελευταία στοιβάδα του δέρματος, έχει αντιφλογιστικές ιδιότητες, μαλακώνει την επιδερμίδα, ο συνδυασμός του με τον κισσό θεωρείται ο ιδανικότερος για την κυτταρίτιδα και τη σύσφιξη
ΦΥΣΤΙΚΕΛΑΙΟ: Το έλαιο φυστικιών δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί από κανένα που έχει μια αλλεργία στα φυστίκια. Λόγω της λιπαρότητάς του, λέγεται ότι είναι μια καλή επιλογή για το ανάμειξη στα μίγματα μασάζ. Έχει αναφερθεί ότι είναι ευεργετικό λάδι για όσους πάσχουν από αρθρίτιδα.
ΧΑΜΟΜΗΛΕΛΑΙΟ: Το χαμομήλι χρησιμοποιείτε εδώ και αιώνες ως ήπιο χαλαρωτικό για την ενίσχυση του ύπνου, για τη θεραπεία πυρετού, σε κρυολογήματα, παθήσεις του στομάχου, αλλά και ως αντι-φλεγμονώδη. Εκτεταμένες επιστημονικές έρευνες των τελευταίων 20 ετών έχουν επιβεβαιώσει πολλές από τις παραδοσιακές χρήσεις του φυτού, μαζί με νέες ανακαλύψεις σχετικά με τις θεραπευτικές ιδιότητες του φυτού, συμπεριλαμβανομένων αντισυπτικές, αντισπασμωδικές, αντιβακτηριακές, αντιμυκητιασικές, και αντιαλλεργικές. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του φυτού προέρχονται από τα λουλούδια του, τα οποία περιέχουν πτητικά έλαια (συμπεριλαμβανομένων βισαβολόλη, bisabolol οξείδια Α και Β, και matricin), καθώς και φλαβονοειδή (ειδικά μια ένωση που ονομάζεται apinegin) και άλλες θεραπευτικές ουσίες. Το εκχύλισμα μπορεί να καταπραΰνει δερματικά εξανθήματα (συμπεριλαμβανομένων έκζεμα), και πολύ ελαφρά εγκαύματα. Μπορεί επίσης να επιταχύνει την επούλωση βακτηριακής μόλυνσης και να μειώνει τη φλεγμονή του δέρματος.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κρέμες, λοσιόν, body butters, σαμπουάν και σε σαπούνια.
 ΧΕΛΙΔΩΝΙΟ: Το φυτό είναι δηλητηριώδες σε μεγάλες δόσεις, το λάδι του όμως είναι ιδανικό για να διαλύσει τις κρεατοελιές και τις λειχήνες. Σε συνδυασμό με την αμαμηλίδα και την καστανιά, είναι κατάλληλο κατά των αιμορροΐδων.
ARGAN OIL: Προέρχεται από τα κουκούτσια των καρπών του δέντρου που ονομάζεται Μαροκινό σιδηρόξυλο ή Άργκαν, στα λατινικά Argania spinosa. Το δέντρο αυτό το συναντάμε περισσότερο στο νότιο Μαρόκο και σε μερικά μέρη της Αλγερίας και του Ισραήλ.
Αυτό το σπάνιο λάδι χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης, λόγω των πολλών χρήσεών του. Είναι πιο ακριβό λόγω της περιορισμένης παραγωγής του. Τα αναγνωρισμένα καλλυντικά του οφέλη, κάνουν την ζήτηση του να αυξάνεται συνεχώς στη παγκόσμια αγορά.
Η παρουσία του ελαϊκού οξέος στο Αργανέλαιο το κάνει πρακτική λύση για όσους έχουν υψηλά τα επίπεδα της χοληστερόλης τους. Την περιορίζει και την διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, μια πολύ μικρή ποσότητα του μπορεί να μειώσει σημαντικά το επίπεδο της χοληστερόλης για πάνω από ένα μήνα. Οι καλλυντικές χρήσεις του Αργανέλαιου είναι πολυάριθμες. Έχει μια ισχυροποιητική επίδραση στα μαλλιά στα νύχια και στο δέρμα. Εμποδίζει το δέρμα από τα συμπτώματα της πρόωρης γήρανσης, όπως οι ρυτίδες. Επιπλέον, είναι πολύ χρήσιμο για τη γρήγορη θεραπεία μικρών εγκαυμάτων και μωλώπων στο δέρμα. Προστατεύει το σώμα από την υπεριώδη ακτινοβολία. Η μεγάλη περιεκτικότητα του σε βιταμίνη Ε είναι ιδανική για την περιποίηση των μαλλιών. Είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκύπτουν από το καθημερινό styling των μαλλιών. Ταυτόχρονα προωθεί την φυσική ανάπτυξη της τρίχας και βοηθάει να απαλλαγούμε απο τη πιτυρίδα.
LEMONGRASS OIL: Το αιθέριο έλαιο του λεμονόχορτου έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Είναι αναλγητικό, αντιμικροβιακό, αντιπυρετικό, αντισηπτικό, καταπραϋντικό, αντιμυκητιακό, χαλαρωτικό και διουρητικό. Αναζωογονεί και τονώνει τον οργανισμό, ανακουφίζει από πονοκεφάλους και μυικούς πόνους. Δρα κατά του λιπαρού δέρματος και της κυτταρίτιδας. Το αιθέριο έλαιο του λεμονόχορτου επίσης διατηρεί τα κατοικίδιά μας καθαρά από ψύλλους και τσιμπούρια.
MACADAMIA OIL: Είναι το πλουσιότερο έλειο σε μονοακόρεστα λιπαρά. Εχει ισχυρες αντιγυραντικές ιδιότητες , ενυδατώνει και αναπλάθει την επιδερμίδα! Εισχωρει ταχαίως στις στιβάδες του δέρματος και δεν αφήνει λιπαρότητα.
TEA TREE OIL: Οι γνώσεις μας για τις ιδιότητες του τεϊόδεντρου βασίζονται στη μακρά ιστορία χρήσης του από τους Bundjalong Αβοριγίνων στην Αυστραλία. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς, όπως σε εισπνοές για αναπνευστικές παθήσεις και σε αλοιφές για μολυσμένες πληγές. Σε έρευνες που έγιναν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '70, αναφέρεται η αποτελεσματική δράση του τεϊόδεντρου στη θεραπεία μυκήτων στα πόδια, λειχηνών και άλλων μυκητιακών λοιμώξεων του δέρματος. Επίσης, το τεϊόδεντρο έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε θεραπείες του έρπητα των γεννητικών οργάνων, μολύνσεις του λάρυγγα, έλκη στη στοματική κοιλότητα, μολυσμένα ούλα, ακμή, πιτυρίδα και εγκαύματα. Το αιθέριο έλαιο πιστεύεται ότι είναι ανοσοδιεγερτικό, ικανό να βοηθήσει τον οργανισμό να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις.
VISON OIL: Το λάδι vison είναι ένα από τα εκπληκτικότερα προϊόντα του ζωικού βασιλείου. To vison είναι ένα μικρό ζώο που αποτελεί ιατρικό φαινόμενο. Είναι. το μόνο ζώο που δεν παθαίνει δερματικές ασθένειές και επουλώνει τα τραύματα του χωρίς να αφήνει ουλές και ίχνη, με τραύμα που καλύπτει το 15% της επιφάνειας του σώματός του μπορεί να ζήσει και να θεραπευθεί εντελώς ξαναγεννώντας τρίχωμα του χωρίς απώλειες. Το λάδι βιζόν είναι το πιο διεισδυτικό λάδι. Δεν δημιουργεί λιπαρότητα και δεν χρειάζεται μασάζ για να απορροφηθεί. Είναι εκπληκτικό αντιρρυτιδικό προλαβαίνει το σκάσιμο και τη γήρανση της επιδερμίδας. Αναζωογονεί τα κύτταρα της επιδερμίδας, τρέφει σε βάθος το δέρμα και βελτιώνει την ελαστικότητα του. Είναι ιδανικό για δέρματα ερεθισμένα και σκασμένα, κατά των μούρων κύκλων κάτω από τα μάτια και για την αντιμετώπιση της ακμής.
BORAGE OIL: Το έλαιο από σπόρους μποράγκο έχει χρησιμοποιηθεί στην αρωματοθεραπεία και φυσική φροντίδα δέρματος για να βοηθήσει σε προβλήματα του δέρματος συμπεριλαμβανομένου του εκζέματος.Το έλαιο σπόρων μποράγκο είναι ακριβό και συνδυάζεται συνήθως σε μια μικρή (συχνά 10%) διάλυση με άλλα έλαια βάσης. Από τη φύση τους, τα αιθέρια λιπαρά οξέα καταστρέφονται γρήγορα. Το έλαιο σπόρων μποράγκο, δεν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.
JOJOBA OIL: Προέρχεται από τους σπόρους του φυτού χοχόμπα και περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Η δομή του λαδιού είναι παρόμοια με το φυσικό σμήγμα της επιδερμίδας με αποτέλεσμα να απορροφάται εύκολα, χωρίς να λαδώνει. Προσφέρει ενυδάτωση και θρέψη στην επιδερμίδα, έχει αντιμυκητιακές, αντιβακτηριδιακές, αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και στα μάτια. Δεν προκαλεί αλλεργίες στο δέρμα κι έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές δερματικές παθήσεις. Είναι ιδανικό για την θρέψη των μαλλιών και την καταπολέμηση της ψαλίδας.



ΑΥΤΑ ΗΤΑΝΕ ΛΟΙΠΟΝ!!! ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ POST ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΠΗΡΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΙΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΕΧΕΤΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ!!!! ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΟ POST!!!
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΑ:
FACEBOOKTUMBLRBLOGLOVIN'



2 σχόλια:

  1. πωπωπω!!!!απίστευτο άρθρο!!είχα γράψει παλιότερα σε ένα περιοδικό,αλλά είχα τα μισά των μισών των μισών,και καταλαβίνω πόση ώρα μπορεί να σου πήρε!και πάλι μπράβο!! λοιπόν,μετά το άρθρο μου,ήθελα που λες να τα δοκιμάσω από περιέργεια,και από τότε πιστέυω πολύ σε αυτά,πολλές φορές σε μικρο ''προβλήματα'' υγείας τα χρησιμοποιώ,σε καλλυντικά,και γενικώς πιστεύω πως είναι ότι καλύτερο σε σχέση με άλλες ουσίες,τουλάχιστον όσο μπορούμε να χρησιμοποιούμε οτιδήποτε από τη φύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φανταστικό άρθρο,πολλά μπράβο! :D Χρησιμοποιώ αμυγδαλέλαιο συστηματικά,tea tree oil σε σπυράκια,καστορέλαιο,και λάδι καρύδας!!Μετά από αυτό το ποστ έχω κάνει μια ολόκληρη λίστα με όσα θέλω να δοκιμάσω,hahaha!Φιλιά! :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή