Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Random tips, tricks etc for you!

Γειά σας beauties! Αλλη μια Κυριακή κοντά σας
με το καθιερωμένο post για το οποιο λαμβάνω αρκετα θετικά
σχόλια και σας ευχαριστω για ακομη μια φορά! 
Το σημερινο θέμα σχετίζεται πάλι με τις ευεργετικές ιδιότητες των
τροφίμων και συγκεκριμένα σήμερα θα ασχοληθούμε
με τους ξηρούς καρπούς! 
Πάμε να ξεκινήσουμε!!!! 



ΑΜΥΓΔΑΛΟ

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ

Η μη εξημερωμένη Αμυγδαλιά εμφανίζεται σε ανασκαφές στην Ελλάδα από το 8.000 π.Χ. Ώς το 3.000 π.Χ. γίνεται η εξημέρωση της. Η εξημερωμένη Αμυγδαλιά ήταν ευρέως γνωστή στους Εβραίους από τον 16ο π.χ. αιώνα. Όταν πέθανε ο Αιγύπτιος βασιλιάς Τουταγχαμών γύρω στο 1325 π.Χ. τα αμύγδαλα ήταν μία από τις τροφές που τοποθετήθηκαν στον περίφημο τάφο του για να τον τρέφουν στη μετά θάνατο ζωή του. Στους Έλληνες και τους Πέρσες αναφέρεται σαφώς ως εδώδιμο από τον 6ο π.Χ. αιώνα. Από την Ελλάδα διαδόθηκε στην Ιταλία κατά τον 2ο π.Χ. αιώνα η δε Λατινική ονομασία τού αμυγδάλου ήταν nux Graecum (=ελληνικό καρύδι).




ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1. Το αµύγδαλο είναι πλούσιο σε βιταµίνη Ε, στην οποία οφείλει και την ισχυρή αντιγηραντική του δράση.
2. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταµίνη Κ µε αποτέλεσµα ο πολτός του να συµβάλλει στην επούλωση των πληγών.
3. Το έλαιο του πικρού αµυγδάλου συνιστάται κατά της κακοσµίας των ποδιών και της µασχάλης.
4. Περιέχει λινολεϊκό οξύ, το οποίο τονώνει την επιδερµίδα, γι’ αυτό και το αµυγδαλέλαιο χρησιµοποιείται πολύ συχνά στις λοσιόν καθαρισµού.
5. Το γάλα του χρησιµοποιείται σε ενυδατικές κρέµες και καθαριστικά τζελ σώµατος για ξηρές επιδερµίδες.
6. Τα σαµπουάν µε αµύγδαλο καταπολεµούν την ξηροδερµία και θρέφουν την τρίχα.
7. Το έλαιό του καταπολεµά την ξηρότητα του δέρµατος.
8. Τα θρυµµατισµένα αµύγδαλα µε µία κουταλιά µέλι δίνουν ένα εξαιρετικό scrub σώµατος.


 ΠΑΡΑΓΩΓΑ

Γάλα Αμυγδάλου

???????????????? ??????????????????????: http://www.enter2life.gr/wp/16042-gala-amygdalou-idiotites-kai-ofeli-gia-tin-ygeia.html
 ΓΑΛΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ- ΑΜΥΓΔΑΛΕΛΑΙΟ
Γάλα Αμυγδάλου

???????????????? ??????????????????????: http://www.enter2life.gr/wp/16042-gala-amygdalou-idiotites-kai-ofeli-gia-tin-ygeia.html



το γάλα αμυγδάλου:
– Δεν περιέχει λακτόζη, έτσι είναι εξαιρετικά κατάλληλο για τα άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη
- Δεν περιέχει γλουτένη
- Δεν περιέχει χοληστερίνη
- Περιέχει βιταμίνη E
- Περιέχει λιγότερο κορεσμένο λίπος από το γάλα της αγελάδας
– Έχει μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεϊνών
- Είναι πλούσιο σε σελήνιο, ψευδάργυρο και κάλιο
Περιέχει 50% περισσότερο ασβέστιο από όλα τα είδη των γαλακτοκομικών και 200% περισσότερο σίδηρο από όλα τα είδη κρεάτων!
Το αμυγδαλέλαιο είναι  γνωστό από τα αρχαία χρόνια για την παρασκευή καλλυντικών και φαρμακευτικών παρασκευασμάτων. Παράγεται από τους ώριμους καρπούς της αμυγδαλιάς.
- Είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα – άριστα συμβατά  με τα λιπίδια της επιδερμίδας μας, όπως και σε βιταμίνες  
- Είναι ένα λάδι ελαφρύ, η υφή του είναι λεπτή και λεία γι’ αυτό απορροφάται πολύ εύκολα
- Το αμυγδαλέλαιο έχει μαλακτικές ιδιότητες και ενυδατώνει σε βάθος
- Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος έτσι το δέρμα αποκτά την χαμένη του σφριγηλότατα
- Εξαιρετικά κατάλληλο για την ευαίσθητη επιδερμίδα γύρω από τα μάτια φωτίζει τους μαύρους κύκλους και λειαίνει τις ρυτίδες
- Βελτιώνει την επιδερμίδα και διατηρεί την λάμψη της
- Καθυστερεί την διαδικασία της γήρανσης
- Τα μαλλιά γίνονται πιο δυνατά και ελαττώνεται η τριχόπτωση
- Θρέφει και δυναμώνει τις βλεφαρίδες και τα φρυδια
- Θεραπεύει τα σκασμένα χείλη


ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ

 ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ

Σύμφωνα με τα ιστορικά ευρήματα
τα φουντούκια πρωτοεμφανίστηκαν στις περιοχές της Σουηδίας, Δανίας
και Γερμανίας κατα τη Μεσολιθική και Νεολιθική εποχή. Η καλλιέργεια φουντουκιού αποτελεί μια απο τις παλαιότερες αγροτικές πρακτικές στην Ευρώπη!




ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

 Η κατανάλωση φουντουκιού σε καθημερινή βάση αποτελεί σημαντικό συστατικό για μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.
Τα φουντούκια είναι  πλούσια σε βιταμίνη Ε καθώς και σε βιταμίνη Β1, Β2 και Β6.
Από όλους τους ξηρούς καρπούς θεωρούνται τα πλέον ευεργετικά για την καλή υγεία της καρδιάς.
Καθώς είναι πολύ καλή πηγή μαγγανίου αποτελεί μια από τις πιο πλούσιες σε αντιοξειδωτικά τροφές.
(10 φουντούκια =88 θερμίδες*)
  • Είναι πολύ καλή πηγή διαλυτών φυτικών ινών και μαγγανίου, ενός ιχνοστοιχείου που συμμετέχει σε αντιοξειδωτικά συστήματα του οργανισμού μας. Η δράση αυτή διαφαίνεται και από επιστημονική μελέτη, που έδειξε πως τα φουντούκια συμβάλλουν στην αύξηση της αντιοξειδωτικής δυναμικής του πλάσματος του αίματος κατά 20%.
  • Δεν έχουν καθόλου χοληστερόλη.       

ΠΑΡΑΓΩΓΑ 

ΦΟΥΝΤΟΥΚΕΛΑΙΟ
Το φουντουκέλαιο προέρχεται από το φουντούκι (Corylus Avellana) μέσω ψυχρής έκθλιψης των σπόρων του. Έχει σημαντική περιεκτικότητα σε βιταμίνες A,Β,D, Ε, ιχνοστοιχεία, πρωτεΐνες και ελαικά οξέα. Είναι ένα ιδιαίτερα στυπτικό λάδι τονωτικό του κυκλοφορικού με ευεργετικές ιδιότητες για τη φροντίδα του μικτού ή λιπαρού δέρματος και την αντιμετώπιση της ακμής. Είναι το τέλειο λάδι βάσης για να προσθέσετε αιθέρια έλαια αφού αναδεικνύει πλήρως τις ιδιότητες τους χωρίς να εμποδίζει την δράση τους. Σε προϊόντα περιποίησης προσώπου βοηθά αμέσως τη σύσφιξη και απαλότητα της επιδερμίδας. 


ΚΑΡΥΔΙ

 ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ

Η καρυδιά είναι αυτοφυές δέντρο της Ασίας και κατατάσσεται στα φαρμακευτικά φυτά. Αξιοποιούνται σχεδόν όλα τα μέρη της (ρίζα, κορμός, φύλλα, καρποί, άνθη), τόσο για θεραπευτικούς και διατροφικούς σκοπούς, όσο και σε διάφορες βιομηχανίες. Διακρίνεται για την υψηλή διατροφικής της αξία και για τη συμβολή της σε διάφορες ασθένειες.  Η ονομασία στα λατινικά του γένους Juglans προέρχεται από τις λέξεις Jovis glans, που σημαίνουν Διὸς βάλανος.


ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Κοιμηθείτε σαν πουλάκια

Η μελατονίνη που υπάρχει στα καρύδια φαίνεται να αυξάνει τις συγκεντρώσεις της ορμόνης αυτής στο αίμα, χαρίζοντας ποιοτικά καλύτερο ύπνο.

Πέτρα στη χολή; Καρύδια!

Είναι κοινό μυστικό ότι η κατανάλωση τροφίμων πλουσίων σε μαγνήσιο, όπως τα καρύδια, προστατεύει από τις πέτρες στη χολή. Έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Κεντάκι («American Journal of Epidemiology») έδειξε ότι οι άνδρες που κατανάλωναν 5 ή περισσότερες φορές την εβδομάδα τέτοιες τροφές παρουσίαζαν περίπου 30% μικρότερο κίνδυνο να αναπτύξουν χολολιθίαση. Αντίστοιχη έρευνα, ως προς τις γυναίκες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συχνή κατανάλωση ξηρών καρπών μειώνει τον κίνδυνο χολοκυστεκτομής.

Ασπίδα για τις αρτηρίες και την καρδιά Έχετε απολαύσει ένα γεύμα υψηλής περιεκτικότητας ζωικού λίπους; Η κατανάλωση καρυδιών φαίνεται να προσφέρει μεγαλύτερη προστασία στις αρτηρίες (από τις βραχυπρόθεσμες βλάβες του ζωικού λίπους), σε σχέση με το ελαιόλαδο_ σύμφωνα τουλάχιστον με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Journal of the American College of Cardiology». Επιπλέον, η αργινίνη που περιέχουν αυξάνει την παραγωγή νιτρικού οξέος, το οποίο βοηθά στη διατήρηση της ευκαμψίας των αρτηριών, μειώνοντας την πιθανότητα παρουσίασης θρόμβων. Γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό του κινδύνου εγκεφαλικών επεισοδίων και εμφράγματος του μυοκαρδίου.

Κατά του καρκίνου Τα καρύδια περιέχουν την ουσία IPP, που φαίνεται να συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου. Η ουσία αυτή καταστέλλει τη δράση ενός ενζύμου που εμπλέκεται στη δημιουργία καρκίνων (π.χ. των πνευμόνων και των ωοθηκών), ενώ έχει τη διπλή ιδιότητα να καταστρέφει τους όγκους και να ενισχύει τη δράση των φαρμάκων της χημειοθεραπείας, που χρησιμοποιούνται εναντίον αυτών των μορφών καρκίνου. Σε αντίθεση μάλιστα με τα εν λόγω φάρμακα, η ουσία IPP δεν είναι τοξική.

 

ΦΙΣΤΙΚΙ

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ

Η φιστικιά είναι φυλλοβόλο δέντρο του γένους Πιστακία και της οικογένειας των Ανακαρδιοειδών. Η καταγωγή της είναι από το Ιράν και σήμερα καλλιεργείται ευρύτατα από την Ασία μέχρι τις Μεσογειακές χώρες και την Αμερική για το καρπό της, το φιστίκι. Το ύψος του δέντρου φτάνει τα 10 μέτρα με πλούσια διακλάδωση με κλαδιά που έχουν χρώμα σταχτί.

ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

 Τα φιστίκια είναι πλούσια σε ένα συστατικό που ονομάζεται resveratrol το οποίο σύμφωνα με τελευταίες μελέτες έχει σημαντικές αντιγηραντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Τα φιστίκια συμβάλλουν στη διατήρηση του ζαχάρου σε χαμηλά επίπεδα.
Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νιασίνη (βιταμίνη Β3 ), η οποία συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού , και  σε φυλλικό οξύ που επηρεάζει και μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση μας. 
Σε σχέση με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.
(10 peanuts=40 θερμίδες*)

  • Είναι εξαιρετικές πηγές δύο βιταμινών του συμπλέγματος Β (της νιασίνης και του φυλλικού οξέος).
  • Περιέχουν φυτικές στερόλες, ουσίες που σε υψηλά ποσά συμβάλλουν στη μείωση της απορρόφησης της χοληστερόλης. Υπενθυμίζεται ότι οι φυτικές στερόλες έχουν μπει εδώ και καιρό στη ζωή μας, μέσω του εμπλουτισμού συγκεκριμένων τροφίμων(μαργαρινών, γαλακτοκομικών), τα οποία προορίζονται για την μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης.
Βελτιώνουν τα επίπεδα ολικής και HDL χοληστερόλης σε υγιείς ενήλικες 

ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ

ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ


Τα φιστίκια Αιγίνης είναι ξηροί καρποί πολύ ωφέλιμοι για τον ανθρώπινο οργανισμό επειδή έχουν πάρα πολλές χρήσιμες θρεπτικές ουσίες. Πολύ μεγάλη είναι η περιεκτικότητας τους σε βιταμίνες όπως είναι η νιασίνη και το φολλικό οξύ.
Τα  φιστίκια κάνουν καλό στην καρδιά μας, καθώς περιέχουν έναν ιδανικό συνδυασμό συστατικών  που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερίνης και αποτρέπουν τη δημιουργία αρτηριοσκλήρυνσης. Τα συστατικά αυτά είναι οι φυτικές στερόλες, η βιταμίνη Β6, οι φυτικές ίνες και τα αντιοξειδωτικά.
  • Είναι  ξηροί καρποί με τις λιγότερες θερμίδες αφού μια χούφτα φιστικιών αποδίδει 170 θερμίδες, δηλαδή όσο δύο μικρά φρούτα.
  • Περιέχουν τα λιγότερα λιπαρά σε σχέση με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων είναι ωφέλιμα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.
  • Περιέχουν μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών, τις περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο ξηρό καρπό.
  • Περιέχουν βιταμίνη Β6, η οποία είναι απαραίτητη για την καλή υγεία του οργανισμού και την καλή λειτουργία του μεταβολισμού μας.
  • Αποτελούν την πλουσιότερη πηγή φυτικών ινών στους ξηρούς καρπούς. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού μας συστήματος, στη μείωση της χοληστερίνης και στην καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα.
  • Περιέχουν περισσότερες φυτικές στερόλες από κάθε άλλο ξηρό καρπό. Οι φυτικές στερόλες συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερίνης, προστατεύοντας την καρδιά μας από την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων
  • Περιέχουν μαγγάνιο και μαγνήσιο, απαραίτητα για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού μας, και ωφελούν ιδιαίτερα σε άτομα με έντονη καθημερινή δραστηριότητα, όπως αθλητές, εργαζόμενοι, μαθητές κ.λπ.
  ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ!
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ POST!
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ!
ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ!!!
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΑ:
FACEBOOK | YOUTUBE | TUMBLR | BLOGLOVIN 


4 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο ποστ! Μου άρεσαν συγκεντρωμένες οι πληροφορίες για όλους τους ξηρούς καρπούς. Keep up the good work!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο ποστ.. και ιδιαίτερο!!! :)

    http://notebookofclaire.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φανταστικό ποστ!Τρελαίνομαι για αμύγδαλα και φουντούκια! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή