Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Random tips, tricks etc for you!

                                                            

                                                                Γειά σας beauties <3
Ολα καλα????
Εγω δεν εχω και ιδιαιτερα ανεβασμενη διαθεση
σημερα. . . ποτε δεν
μου αρεσαν οι κυριακες
και ποσο μαλλον οι συννεφιασμένες!!!!
Αλλο ενα tips&tricks post ειναι ετοιμο
κι ελπίζω να το βρείτε ενδιαφερον!!!

 

 

 

6 μύθοι για την φροντίδα της επιδερμίδας

Υπάρχουν τόσοι πολλοί μύθοι για την φροντίδα της επιδερμίδας σας, οι περισσότεροι εκ των οποίων βασίζονται στην ελλειπή γνώση ορισμένων και έχουν ως απώτερο σκοπό να αγοράζετε ακριβά προϊόντα που ουσιαστικά κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά με κάποια φθηνότερα. Εμείς συλλέξαμε και σας παρουσιάζουμε την αλήθεια για 6 από αυτούς.

  • 1. Το πρόσωπο σας θα έχει μια λαμπερή καθαρότητα όταν το πλύνετε και έτσι θα ξέρετε αν ο καθαρισμός ήταν αποτελεσματικός
Αν το δέρμα σας σας τραβάει μετά τον καθαρισμό, αυτό σημαίνει πως έχει χάσει όλη του την υγρασία, γεγονός που θα δώσει πρόσφορο έδαφος στη δημιουργία νεκρών κυττάρων. Γι’ αυτό καλό θα είναι να αποφεύγετε τα προϊόντα που προκαλούν το συγκεκριμένο φαινόμενο. Αν σας έχει ήδη συμβεί, βάλτε μια ενυδατική κρέμα αμέσως ή κάντε μια μάσκα ενυδάτωσης.
  • 2. Ένα αντιηλιακό με δείκτη προστασίας SPF 30 προσφέρει διπλάσια προστασία από ένα με SPF 15
Η αλήθεια είναι πως το SPF 30 προσφέρει λιγότερο από 4% περισσότερη προστασία από το SPF 15. Το κλειδί για τη σωστή προστασία από τον ήλιο είναι να βάζετε αρκετό αντιηλιακό, να το ανανεώνετε συχνά και να αποφεύγετε να κάθεστε στον ήλιο τις ώρες που είναι στην κορύφωση του.
  • 3. Όσο πιο πλούσια είναι μια κρέμα ματιών, τόσο καλύτερη αντιμετώπιση των ρυτίδων προσφέρει
Οι περισσότερες κρέμες ματιών που είναι πλούσιες και λιπαρές περιέχουν συνθετικά παράγωγα πετρελαίου ή βαζελίνη. Ωστόσο, το δέρμα σας απορροφά όσο χρειάζεται σαν σφουγγάρι και το υπόλοιπο παραμένει στην επιφάνεια. Έτσι, επειδή αυτά τα συστατικά δεν απορροφούνται εύκολα, κατακάθονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας και την φράσσουν, εμποδίζοντας την να αναπνεύσει, ενώ μπορεί να προκαλέσουν και μεγάλο πρήξιμο των ματιών το πρωί. Επομένως, μια κρέμα ματιών με υψηλή απόδοση είναι αυτή που θα απορροφηθεί, αλλά θα αφήσει το δέρμα με εύπλαστη και υγρή αίσθηση.
  • 4. Τα λιπαρά δέρματα δεν χρειάζονται ενυδάτωση
Εννοείται πως και τα λιπαρά δέρματα χρειάζονται ενυδάτωση, απλώς σε μικρότερο ποσοστό. Αποφύγετε όμως τα βαριά και λιπαρά προϊόντα ενυδάτωσης που βασίζονται στο λάδι, δεδομένου ότι η επιδερμίδα σας έχει ήδη αρκετή λιπαρότητα. Προτιμήστε ένα που βασίζεται στο νερό, το οποίο είναι απαραίτητο για να κρατήσει τα κύτταρα του δέρματος υγιή και να αποτρέψει την συσσώρευση νεκρών κυττάρων.
  • 5. Η μελάγχρωση προέρχεται μόνο από την έκθεση στον ήλιο
Έρευνες έχουν δείξει πως η μελάγχρωση (ή αλλιώς οι καφέ κηλίδες που δημιουργούνται στο δέρμα – πανάδες), δεν προέρχονται μόνο από την έκθεση στον ήλιο, αλλά και από τη θερμότητα και τις ορμόνες. Η αύξηση της δραστηριότητας της μελανίνης μπορεί να προκληθεί από εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση, καθώς και από αντισυλληπτικά χάπια. Τα καλά νέα είναι πως αυξάνοντας την απολέπιση και χρησιμοποιώντας αντιηλιακό θα βοηθήσετε να εμποδιστεί ο σχηματισμός μελανίνης.
  • 6. Είναι καλύτερο να αφήνεις το δέρμα σου να αναπνεύσει τη νύχτα, αποφεύγοντας να βάλεις κρέμα νυκτός
Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν πως το δέρμα αναδομείται πιο αποτελεσματικά το βράδυ, μεταξύ 10μμ και 11μμ, γεγονός που υποδεικνύει την ανάγκη για την εφαρμογή μιας κρέμας νυκτός πριν από τα μεσάνυχτα. Ένας καλός τρόπος για να δώσετε στο δέρμα σας την ευκαιρία να ανανεωθεί όταν κοιμάστε είναι να το καθαρίσετε πολύ καλά, ξεπλένοντας την βρωμιά της ημέρας και να βάλετε την κρέμα σας, η οποία θα το θρέψει με τα ενυδατικά και θρεπτικά συστατικά της. Όσο η κρέμα νυκτός σας είναι απαλλαγμένη από τα πετρελαιοειδή και τη βαζελίνη, το δέρμα σας θα αναπνέει και οι πόροι του θα παραμείνουν ανοιχτοί.
 Αυτα για σήμερα αγαπημενες!!!
Ελπιζω να ειστε καλα!!!
Πολλα πολλα φιλάκια <3
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΑ:

5 σχόλια:

  1. ευχαριστούμε για τα tips,ομολογώ πως αυτό με το αντηλιακό δεν το γνώριζα και μου έκανε μεγάλη εντύπωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρομαι τοσο πολυ που σου αρεσαν <3
      Ολα ειναι πολυ χρησιμα!~
      Φιλια πολλα

      Διαγραφή
  2. Πολύ ενδιαφέρουσες οι συμβουλές σου!! Βασικά, το μόνο που ήξερα ήταν αυτό για το αντηλιακό!! χιχι!
    Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή