Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Random tips, tricks etc for you!

Γεια σας κοριτσάκια μου! 
Αργησα σημερα , γιατί ειχα πολλες δουλειες,
αλλα ακομη ενα post με tips για εσας ειναι ετοιμο <3
Το σημερινο θέμα δεν εχει σχέση με μακιγιάζ αλλα 
νομίζω πως ειναι αρκετα ενδιαφερον!
Ελπίζω να σας αρέσει~!

 Οι 100 σούπερ τροφές που έχουν τη δύναμη 

να αλλάξουν τη ζωή μας

 

Τροφή για σκέψη
Η ενέργεια που σας προσφέρουν οι τροφές έχουν άμεση σχέση και σύνδεση με το ποσοστό υδατανθράκων που περιέχουν. Παρατηρώντας, ωστόσο, τη νέα λίστα θαυματουργών τροφών, διαπιστώνουμε πως εκείνες οι οποίες σας χαρίζουν ζωντάνια και ενισχύουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες δεν είναι απαραίτητα γεμάτες υδατάνθρακες. Καθεμία από αυτές έχει τις δικές της ιδιότητες. Για παράδειγμα, οι μελιτζάνες, και ιδιαίτερα η φλούδα τους, περιέχουν ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, τη νασουνίνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την καλή επικοινωνία ανάμεσα στα εγκεφαλικά κύτταρα και τα μόρια των διαβιβαστών, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο στην καλύτερη συγκέντρωση. Η αντιοξειδωτική δράση είναι εκείνη που κάνει τη σταφίδα αλλά και τα σύκα να ξεχωρίζουν, προσφέροντας παράλληλα ενέργεια. Το σπανάκι βρίσκεται ψηλά στη λίστα χάρη στις ιδιότητές του να μειώνει το στρες, όπως και ο τόνος, ο οποίος σύμφωνα και με τον Αμερικανικό Οργανισμό Υγείας είναι μία από τις τροφές που βοηθά ιδιαίτερα σε περιπτώσεις κατάθλιψης. Η... παραγνωρισμένη μουστάρδα συμβάλλει στην καλή λειτουργία των πνευμόνων και στη μυϊκή χαλάρωση και σας βοηθάει να καταπολεμήσετε το στρες, ενώ οι γλυκοπατάτες, που συντελούν στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, σας χαρίζουν καλύτερη διάθεση και ευεξία. Αν, λοιπόν, σκέφτεστε πως χρειάζεστε περισσότερη ενέργεια για να ανταπεξέλθετε στις καθημερινές σας υποχρεώσεις στο σπίτι ή το γραφείο, οι παρακάτω τροφές σας δείχνουν τον τρόπο.

Δίνουν ενέργεια και ενισχύουν το νου:
Μελιτζάνες, σταφίδες, φασολάκια, καλαμπόκι, σύκα, τόνος, σπανάκι, γογγύλια, κοτόπουλο, πράσινα φασόλια, μπακαλιάρος, χούμους, πίτα, φυστικοβούτυρο, κόκκινα φασόλια, μέλι, καρύδια, ηλιόσποροι, λεμόνια και φασκόμηλο.

Αυξάνουν την παραγωγικότητα:
Σολομός, γαρίδες, νερό, γαλοπούλα, μουστάρδα, δαμάσκηνα, γλυκοπατάτες, παπάγια, αχλάδια, άνηθος, κουνουπίδι.

Θεραπεύουν φυσικά
Είναι πλέον γνωστό πως η μαύρη σοκολάτα βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιάς, το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών θωρακίζουν τον οργανισμό ενάντια στον καρκίνο και ο χυμός πορτοκάλι αλλά και το πράσινο τσάι είναι ό,τι πρέπει για την καταπολέμηση του απλού κρυολογήματος. Όμως, η νέα αυτή λίστα ήρθε να μας αποκαλύψει τροφές για τις οποίες δεν γνωρίζαμε και τόσα πολλά. Λίγοι από εσάς έχετε ακούσει για τις ευεργετικές ιδιότητες του πιπεριού καγιέν, το οποίο ανακουφίζει από τους πόνους, ξεπερνώντας μια ίωση και τα συμπτώματά της πολύ γρήγορα. Το σκόρδο, για το οποίο οι ειδικοί υποστηρίζουν πως κάνει θαύματα ενάντια στην υπέρταση, αποκτάει έναν ακόμη λόγο ύπαρξης στη διατροφή σας, που δεν είναι άλλος από την ικανότητά του να σας προστατεύει από τις τοξίνες και να θεραπεύει από τους πόνους των αρθρώσεών σας. Οι πλούσιες ίνες τού ακτινίδιου συνδυάζονται με την εκπληκτική ικανότητά του να ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, να ανακουφίζει από τα συμπτώματα του άσθματος και να αναδεικνύεται σε μια πραγματικά αναντικατάστατη τροφή. Μία από τις μεγάλες εκπλήξεις είναι ο βασιλικός, ο οποίος ενισχύει τη δομή των κυττάρων του DNA και καταπολεμά τα επικίνδυνα βακτήρια αλλά και το κριθαρόψωμο, το οποίο σύμφωνα με τελευταίες μελέτες του Εθνικού Ινστιτούτου για τον Καρκίνο των ΗΠΑ περιέχει περισσότερα συστατικά-ασπίδα για τη δύσκολη αυτή ασθένεια από οποιοδήποτε λαχανικό. Σίγουρα, στις παρακάτω τροφές θα ανακαλύψετε και άλλες... εκπλήξεις.

Βελτιώνουν την όραση:
Φράουλες, καρότα, smoothies και λιναρόσπορος.

Ελέγχουν την αρτηριακή πίεση και βελτιώνουν την κατάσταση της καρδιάς:
Μπανάνες, μαύρη σοκολάτα, οστρακοειδή, μαρούλι, ελιές, ακτινίδια, σταφύλια, πράσινες σαλάτες.

Μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης κάποιων μορφών καρκίνου:
Μύρτιλλα, λαχανίδα, λάχανο, ντομάτες, πράσα, μπρόκολο, κριθαρόψωμο, σμέουρα, βασιλικός, μανιτάρια portobello, λαχανάκια Βρυξελλών, φύκια.

Προλαμβάνουν κρυώματα και άλλες κοινές ασθένειες:
Χυμός πορτοκάλι, πιπεριές, πράσινο τσάι, κολοκυθόσποροι, κολοκυθάκια, βερίκοκα, κανέλα σε σκόνη, σκόρδο, πιπέρι καγιέν, γαρίφαλο, μανταρίνια, βατόμουρα.

 

Kαληνύχτα και καλή... πέψη
Μπορεί η σωστή λειτουργία της να είναι εγγύηση για καλύτερο ύπνο; Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ύπνου της Νέας Υόρκης, ο ύπνος είναι αλληλένδετος με την πέψη. Μάλιστα, η δυσπεψία ευθύνεται σε ποσοστό 36% για την αϋπνία στους ενήλικες μεταξύ 25 και 50 ετών. Εξασφαλίζοντας, λοιπόν, μία ισορροπημένη διατροφή, χωρίς υπερβολές, με τροφές που βοηθούν τη σωστή λειτουργία του πεπτικού, οι ειδικοί ισχυρίζονται πως μπορείτε να απολαύσετε περισσότερο τον ύπνο. Ποιες είναι αυτές οι τροφές; Τα μαυρομάτικα και τα κόκκινα φασόλια, τα δημητριακά ολικής άλεσης και το καστανό ρύζι, που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, διευκολύνουν τις διαδικασίες της πέψης, αλλά και αρκετά φρούτα και λαχανικά, όπως το μήλο, το γκρέιπ φρουτ, ο ανανάς, το πεπόνι, το σέλινο, το αγγούρι και τα σπαράγγια, που ικανοποιούν το αίσθημα της πείνας και σταματούν την κατακράτηση υγρών. Στα outsider της συγκεκριμένης ομάδας την προσοχή μας κεντρίζουν το τζίντζερ, η μέντα και το κέικ, που όμως το καθένα έχει τις δικές του ιδιαίτερες ιδιότητες. Το τζίντζερ βοηθάει στην καλή πέψη ανακουφίζοντας από το φούσκωμα, ιδιότητα παρόμοια με αυτήν της μέντας, που εκτός των άλλων χαρίζει και δροσερή αναπνοή. Όσο για το κέικ, θεωρείται από τα πλέον ωφέλιμα επιδόρπια. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οι υδατάνθρακες και το αίσθημα της ικανοποίησης που μπορεί να προσφέρει αποτελούν εγγύηση για έναν πολύ καλό ύπνο. Στις παρακάτω λίστες μπορείτε να βρείτε τον τρόπο για να απολαύσετε όνειρα... γλυκά, αλλά και για να... ξεχάσετε με υγιεινό τρόπο το ενοχλητικό αίσθημα της πείνας.

Βελτιώνουν τον ύπνο και την πέψη:

Μαυρομάτικα φασόλια, δημητριακά ολικής άλεσης, αβοκάντο, μήλα, καστανό ρύζι, κρεμμύδια, γκρέιπ φρουτ, κέικ, φασόλια χάντρες, σέλινο, αγγούρι, μέντα, σόγια, τζίντζερ, ανανάς, πεπόνι, σπαράγγια.

Χορταίνουν χωρίς να παχαίνουν:
Κόκκινη σάλτσα, ασπράδια αυγών, κρέας μοσχαριού, γιαούρτι, τυρί, γάλα, τόφου, αμύγδαλα, πατάτες, καρπούζι, φασολάκια, λυθρίνι, αναψυκτικά διαίτης, γάλα σόγιας, ζυμαρικά ολικής άλεσης, παγωμένο γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά.

 Αυτά λοιπόν απο μένα!!!
Να περνάτε καλά και θα τα πουμε πολυ συντομα~! 
ΦΙΛΑΚΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου